avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vânzare apartament ipotecat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vânzare apartament ipotecat

Bună ziua...Am achiziționat un apartament în 2008 cu credit pe 15 ani...rata este de 400€ pe lună...Jumătate plătim noi;jumătate părinții....acu ceva timp noi ne-am plătit integral partea datorată...urmând ca părinții să mai plătească cei 200€ până la sfârșit (noiembrie 2022). Întrebarea mea este: am putea vinde apartamentul?
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 11:45, 13 Aprilie 2020
Da, cu acordul bancii creditoare, puteti vinde. In acordul respectiv, banca va specifica ca este de acord cu ridicarea interdictiei de instrainare in scopul vanzarii apartamentului cu conditia ca din pretul vanzarii, suma de .... (soldul restant al creditului) sa fie virat intr-un anumit cont, in scopul rambursarii creditului si radierii ipotecii. Astfel, cumparatorul cumpara imobilul afectat de sarcina ipotecii care urmeaza a se radia dupa cateva zile, imediat dupa ce banii ajung in contul specificat de banca, pe baza unei declaratii date de reprezentantii bancii creditoare. Este o solutie comuna in cazul vanzarii imobilelor ipotecate.
O alta varianta este sa incheiati o promisiune de vanzare prin care primiti un avans din care achitati creditul si radiati ipoteca. Apoi faceti vanzarea libera de sarcini.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament prima casa FlorinaVasilica FlorinaVasilica Buna seara! Am un apartament achiziționat prin Prima Casa in 2017. Am facut atunci un imprumut din care am platit deja mai mult de o treime. As dori sa l ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare Lumiz Lumiz La semnarea contractului de vanzare cumparare a unui apartament ipotecat extrasul din xartea funciara trebuie sa fie fara obligatii. Mentionez ca am semnat un ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament shonny shonny Daca ma poate ajuta cineva cu niste sfaturi utile. Vreau sa cumpar un apartament ,dar vinzatorul il are cumparat prin credit ipotecar si mai are de plata la ... (vezi toată discuția)