avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Vanzare apartament Prima Casa
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Vanzare apartament Prima Casa

Buna seara! Am un apartament achiziționat prin Prima Casa in 2017. Am facut atunci un imprumut din care am platit deja mai mult de o treime. As dori sa l vand. Exista vreo procedura legala care sa mi permita sa primesc un avans de la cumparator, sa lichidez creditul (avand in vedere ca nu au trecut 5 ani, nu l pot vinde daca nu e achitat complet creditul) apoi dupa semnarea contractului de vânzare-cumpărare sa primesc si diferenta de bani?
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 11:15, 20 Mai 2020
Da, daca promitent-cumparatorul este de acord sa va achite un avans atat de mare, este posibil.
Incheiati promisiunea de cumparare, in care, eventual, se poate mentiona ca avansul se achita direct in contul dvs deschis la banca creditoare in scopul rambursarii anticipate a creditului. Apoi mergeti la banca si solicitati lichidarea. Un reprezentant al bancii se prezinta apoi la un birou notarial si da o declaratie cum ca s-a achitat creditul si este de acord cu radierea ipotecii din cartea funciara a imobilului. Dupa 3 zile lucratoare sarcina se radiaza si puteti perfecta vanzarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil ipotecat simona10 simona10 Buna ziua, Detin un imobil cu ipoteca rangul I in favoarea bancii, am gasit cumparator, cum as putea s-o vand ? Mentionez ca valoarea ipotecii este mai mica ... (vezi toată discuția)
Bună ziua doresc sa cumpăr un apartament proprietara m-a informat ... SimoNae09 SimoNae09 Bună ziua Doresc sa cumpăr un apartament Proprietara m-a informat ca are fata ei un credit, și apartamentul este pus ca girant (apartamentul e al mamei, ... (vezi toată discuția)
Pot vinde un apartament ipotecat? Catalinv Catalinv Buna seara am si eu o intrebare, as vrea sa vand un apartament care e girat pt un imprumut de la o banca ... se poate vinde ?! (vezi toată discuția)