avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot vinde un apartament ipotecat?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot vinde un apartament ipotecat?

Buna seara am si eu o intrebare, as vrea sa vand un apartament care e girat pt un imprumut de la o banca ... se poate vinde ?!
Cel mai recent răspuns: br_nicku , utilizator 21:54, 13 Aprilie 2011
Apartamentul are inscrise in cartea funciara ipoteca in favoarea bancii si interdictia de instrainare, deci nu-l puteti vinde decat cu acordul scris al bancii.
in practica proprietarul unui astfel de bun ipotecat , in conditiile in care valoarea ipotecii nu este foarte mare in comparatie cu pretul apartamentului, de comun acord cu cumparatorul face o promisiune bilaterala de vanzare cumparare la notariat, primeste de la cumparator un avans din care stinge ipoteca (de obicei cumparatorul plateste direct bancii c/val ipotecii). se radiaza aceasta ipoteca si se poate incheia contractul final de vanzare cumparare moment in care incasati si diferenta de pret de la cumparator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament farkas laura farkas laura Buna ziua, va rog sa-mi dati un sfat, cum trebuie sa procedez la vanzarea unui apartament cumparat cu credit bancar, si ipotecat in favoarea bancii. Multumesc. (vezi toată discuția)
Vanzare apartament ipotecat crisselena crisselena buna ziua.va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare: am cumparat un apartament cu credit la banca pe 30 de ani, garantat cu ipoteca pe ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament prima casa FlorinaVasilica FlorinaVasilica Buna seara! Am un apartament achiziționat prin Prima Casa in 2017. Am facut atunci un imprumut din care am platit deja mai mult de o treime. As dori sa l ... (vezi toată discuția)