avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Grupa de munca, se acorda in caz ca societatea nu a ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Grupa de munca, se acorda in caz ca societatea nu a platit contributiile de asigurare sociala?

Buna ziua. As avea o intrebare, mama mea este iesita la pensie si nu poate primi grupa pt. ca societatea la care a lucrat nu a platit asigurarile sociale .Daca imi puteti spune ce legi reglementeaza aceasta situatie si daca este nevoie revi si cu alte precizari.Va multumesc pt. amabilitate
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 04:00, 3 Februarie 2009
Privitor la grupele de munca si neplata asigurarilor sociale, vedeti :
- Legea nr.3 din 30 iunie 1977 privind pensiile de asigurări sociale de stat şi asistenta socială , Textul publicat în B.Of. nr. 82/6 aug. 1977
- Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale
Daca mama dvs. a lucrat in grupa de munca trebuie sa-l dea in judecata pe fostul angajator.
Pe rolul Tribunalului Bucuresti, de exemplu, exista un litigiu care dureaza din 2006 si care are ca obiect obligarea fostului angajator la plata CAS.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retineri contributie asigurari sociale crai crai Sunt IRU la soc com infiintata din 1970 cu capital de stat. Fostii angajati, acum pensionari solicita adeverinte cu sumele reprezentand acordul global spunand ... (vezi toată discuția)
Noua lege privind recalcularea pensiilor de grupa de la 01.10.2018 Viorel_Lucaciu Viorel_Lucaciu In aceasta lege, privind recalcularea pensiilor de la 01.0ct.2018, a celor care au lucrat în grupa I-a și a II-a, cum este prevazuta recalcularea pentru cei ... (vezi toată discuția)
Despre decizia nr 15/2015 a iccj privind stagiul de cotizare FRD FRD Tatal meu a primit astazi decizia de trecere la pensie pentru limita de varsta. Doreste sa conteste aceasta decizie in termenul legal de 30 de zile . ... (vezi toată discuția)