avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie de somaj

asai vrea sa stiu ce indemnizatie de somaj ami revine daca:AM VECHIME DE 27 ANI NEINTREPUPTI SI SALARIUL IN 2012 ASTFEL IAN-IULIE 1500 LEI SI AUGUST_DECEMBRIE 900 LEI? MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: Daniela Bolog , Consultant credite si finantari 10:06, 26 Noiembrie 2012
Art.39 din Legea 76/2002
Cuantumul indemnizaţiei de şomaj prevăzute la alin. (1) este o sumă acordată lunar şi în mod diferenţiat, în funcţie de stagiul de cotizare, după cum urmează:
a) 75% din din valoarea indicatorului social de referinţă in vigoare=500 lei
b) suma prevăzută la lit. a) la care se adaugă o sumă calculată prin aplicarea asupra mediei salariului de bază lunar brut pe ultimele 12 luni de stagiu de cotizare, a unei cote procentuale diferenţiate în funcţie de stagiul de cotizare.
(3) Cotele procentuale diferenţiate în funcţie de stagiul de cotizare, prevăzute la alin. (2) lit. b), sunt:
a) 3% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin 3 ani;
b) 5% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin 5 ani;
c) 7% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin 10 ani;
d) 10% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin 20 de ani.

In acest caz :375+75=450

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie somaj irina_trusca irina_trusca Buna ziua, Puteti sa-mi spuneti cat ar trebui sa fie valoarea ajutorului de somaj tinand cont ca am avut o vechime de 9 ani in campul muncii (in momentul in ... (vezi toată discuția)
Cuantum somaj maridana1986 maridana1986 - am lucrat din 2006-2012 continuu la aceeasi firma - 2012-2014- concediu de crestere a copilului - in 2014 cand trebuia sa revin la servici, unitatea ... (vezi toată discuția)
Cum calculez corect indemnizatia de somaj in 2013 Alin822 Alin822 Buna ziua, doresc sa stiu si eu cum pot calcula in mod corect valoarea indemnizatiei de somaj, daca am avut 804 lei pe cartea de munca timp de 3 ani, toate ... (vezi toată discuția)