avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 352 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Un raspuns in legatura cu un concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Un raspuns in legatura cu un concediu medical

Am boala profesionala si de la inceputul anului 2012 si pana acum am avut un numar de 78 de zile de medical (internare + CM ulterior dupa externare) numai pentru aceasta bola.
Intrebare
1.Pentru a nu depasi 90 de zile de medical pe anul 2012 se ia in calcul zilele de internare + cele dupa externare sau zilele de internare nu se iau in calcul si in cazul meu cele 12 zile pana la 90 se considera dupa iesirea din spital?
2.Daca am 90 de zile de medical (internare + externare) mai am dreptul sa iau si de la medicul de familie zile de concediu medical anul acesta pe acelasi diagnostic si cate zile poate sa-mi de-a medicul de familie?
3.Daca pentru boala mea (Pneumoconioza minerului la carbune) cand am internare + externare mi se plateste CM cu 95% ,daca iau de la medicul de familie CM tot pe acelasi diagnostic cu cat la suta mi se plateste CM?

Alte discuții în legătură

Doresc un raspuns concret dodorel62 dodorel62 Am varsta de 50 de ani si o vechime de 30 de ani ( 4 ani gr 1,18 ani gr 2 si 8 ani fara grupa) avand functia de inginer .In anul 2010 am fost diagnosticat cu ... (vezi toată discuția)
As dori sa-mi raspundeti dodorel62 dodorel62 In urma unor investigatii in clinica de medicina muncii am fost diagnosticat si inregistrar cu boala profesionala ( Pneumoconioza minerului la carbune) si ... (vezi toată discuția)
Plata concediu medical boala profesionala dodorel62 dodorel62 Eu lucrez si am boala profesionala ( Pneumoconioza minerului la carbune) si de cel putin 2 ori pe an trebuie sa ma internez in clinica de medicina muncii . ... (vezi toată discuția)