avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Plata concediu medical boala profesionala
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Plata concediu medical boala profesionala

Eu lucrez si am boala profesionala ( Pneumoconioza minerului la carbune) si de cel putin 2 ori pe an trebuie sa ma internez in clinica de medicina muncii . Cand luam concediul medical eram renumerat cu 90% din salariu comform bolii pe care o am.
Doresc sa stiu daca acum dupa schimbarea codului muncii pe perioada cat ai internare si concediu medical se considera ca si cum ai fi la serviciu si esti renumerat 100% din salariu ?
Daca esti in concediu medical ai dreptul la toate sporurile ( vechime ,pericol),iar perioada cat esti in concediul medical se considera acum vechime in munca si ca si contribuite ?
Va multumesc !!!
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 15:28, 28 Februarie 2017
As dori sa stiu daca la aceasta intrebare poate sa-mi raspunda cineva,sau sa ma adresez in alta parte ?
Codul muncii nu are legatura cu modul de plata a certificatelor medicale pentru boala profesionala, ci Legea nr. 346/2002 - privind asigurarea pentru accidente de muncă şi boli profesionale.

Certificatele medicale cu cod 04 (boala profesionala) se platesc cu 80% din media veniturilor brute realizate in cele 6 luni anterioare. Doar in caz de urgenta se platesc cu 100%, atata timp cat medicul specialist inscrie codul de urgenta pe certificat.
In perioada concediului medical nu veti mai primi sporuri, nefiind prezent la lucru. Dar in media pe cele 6 luni anterioare intra sporurile pe care le-ati primit in lunile respective.
Perioada de concediu medical pentru boala profesionala se considera vechime in munca.

Normele de aplicare a Legii nr. 346/2002:

ART. 112
Perioada de suspendare a contractului individual de muncă în cazul concediului pentru incapacitate temporară de muncă datorată producerii unui accident de muncă sau boală profesională se consideră vechime în muncă.


:offtopic:

Trebuie sa aveti rabdare pana cand primiti vreun raspuns. Raspunsurile sunt benevole si de obicei le scriu cei care cunosc subiectul. Degeaba sunt 100 de persoane care citesc intrebarea dvs. dar nu stiu sa va raspunda.
Ultima modificare: Marți, 28 Februarie 2017
ana-cer, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As dori sa stiu dodorel62 dodorel62 Am boala profesionala declarata de 3 ani cu codul 529 ( Pneumoconioza minerului la carbune ) si acum am reusit sa vad un certificat medical al meu unde sunt ... (vezi toată discuția)
Un raspuns in legatura cu un concediu medical dodorel62 dodorel62 Am boala profesionala si de la inceputul anului 2012 si pana acum am avut un numar de 78 de zile de medical (internare + CM ulterior dupa externare) numai ... (vezi toată discuția)
Concediu medical cu cod 03 - accident de munca mitrofan emilia mitrofan emilia Buna ziua Ma intereseaza cine plateste un CM cu cod 03 - accident de munca si daca certificatele medicale trebuiesc inregistrate la Casa Judeteana de Pensii. ... (vezi toată discuția)