avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Doresc un raspuns concret
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Doresc un raspuns concret

Am varsta de 50 de ani si o vechime de 30 de ani ( 4 ani gr 1,18 ani gr 2 si 8 ani fara grupa) avand functia de inginer .In anul 2010 am fost diagnosticat cu boala profesionala ( Pneumoconioza minerului la carbune ),boala care a aparut in urma cu 11 ani datorita faptului ca am lucrat in carbune atat in timpul facultatii cat si dupa terminarea facultatii aceasta fiind pana in anul 2007 cand am trecut ca inginer la Protectia muncii la E.C.Mehedinti unde lucrez inca din anul 1992.
Din luna Iunie 2012 sa infintat noul concern ECOltenia cu sediul la Motru si Tg Jiu,iar din acea luna eu am fost transferat fara acordul meu la Motru doar in acte dar am ramas sa lucrez tot ca inginer la Protectia muncii tot la EC.Mehedinti,fara a avea un contract de munca semnat intre mine si noul concern dar eu iau salariu,prime si chiar mi se plateste si concediul medical.
Intrebarile mele sunt urmatoarele :
1. Oare am voie sa lucrez fara sa am un contract de munca si sa fiu platit si sa mi se plateasca CAS si toate darile la stat ?
2.Tinand cont ca am boala profesionala si mi se desfinteaza postul pot sa fiu dat afara sau au obligatia cumva sa-mi dea un nou loc de munca ,tinand cont cont ca nu mai pot lucra nici in praf si nici in frig comform indicatiilor medicului de medicina muncii de la clinica de boli profesionale?
3.In cazul ca as fi cumva disponibilizat avand in vedere situatia care v-am expus-o as avea posibilitatea sa ies la pensie pe caz de boala profesionala si care ar fi procentul de calcul al pensiei si din ce salariu se calculeaza(net sau brut)?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:35, 27 Septembrie 2012
1 Nu aveti voie sa lucrati fara contract de munca,nu stiu cum angajatorul va plateste darile la stat.
Pentru a beneficia de asistenta medicala trebuie sa fiti asigurat,pentru asta ar trebui sa figurati ca angajat cu acte legale.
Dedu86 a scris:

....
Pentru a beneficia de asistenta medicala trebuie sa fiti asigurat,pentru asta ar trebui sa figurati ca angajat cu acte legale.


Pentru a beneficia de asistenta medicala poate sa fie si cosigurat

Am intes ca nu am voie sa lucrez fara contract dar angajatorul EC Motru i-mi plateste toate darile catre stat ( impozit ,CASS ) dar eu am luat si adeverinta de sa lariat pe care mi-a vizat-o casa de sanatate si am fost si internat in spital si mi sasa platit si concediul medical.
Pentru aceasta unde ar trebui sa ma interesez? dar eu v-am mai solicitat sa-mi mai raspundeti si la alte 2 intrebari la care vad ca a-ti omis sa-mi raspundeti si va rog frumos sa-mi raspundeti ca m-ar interesa foarte mult si celelalte intrebari
Daca concedierea se va face in baza art.65 C.mun., atunci potrivit legii angajatorul nu are obligatia de a va oferi un alt loc de munca vacant ... in practica, au existat solutiii prin care s-a decis ca angajatorul are aceasta obligatie ca o masura de protectie sociala a salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie boala profesionala dodorel62 dodorel62 Am 50 de ani si lucrez si am o vechime de 30 de ani de munca si am boala profesionala ( pneumoconioza minerului la carbune),as dori sa stiu daca ies la pensie ... (vezi toată discuția)
Drepturi pensionari dodorel62 dodorel62 1.As dori sa stiu daca esti pensionar pe caz de boala profesionala biletele la tratament sunt gratuite si daca si transportul de la domiciliu la statiune sunt ... (vezi toată discuția)
Diagnostic medical dodorel62 dodorel62 Eu am lucrat 6 ani in subteran la huila si apoi 15 ani la suprafata la lignit si in anul 2010 la un consult la clinica de medicina muncii la Craiova am fost ... (vezi toată discuția)