Pedeapsa prevăzută de lege este închisoarea de la 6 luni la 5 ani.
Dacă mituitorul se autodenunţă înainte ca organele de urmărire penală să fi fost sesizate, mituitorul nu va fi pedespit.
Mulţumesc ! Studentul poate răspunde şi profesional, profesorul căruia i-a dat mită poate refuza prezenta studentului la cursurile sale sau trebuie să astepte ca organele penale sa constate infractiunea?
Nu poate refuza prezenţa studentului la cursuri pentru acest motiv. Dacă se află în situaţia expusă mai sus şi există riscul sesizării organelor de up , de asemenea, dacă încercarea de a oferi mită se poate dovedi , ar fi bine ca studentul să se autodenunţe înainte.
Studentia nu este o profesie, deci nu se pune problema unei raspunderi profesionale, iar profesorul nu poate refuza participarea studentului la cursuri.
Sfatul meu este sa vorbiti cu profesorul, sa ii cereti scuze ca ati incercat sa il mituiti si sa nu implicati organele de urmarire.
Mulţumesc pentru răspusuri. Dna. Olimpia Ilie, fără ironie, chiar m-aţi făcut să zâmbesc în dimineaţa aceasta pentru că nu am încercat nici acum şi nici altă dată să dau mita, încercam doar să ajut cu un sfat o cunoştintă profesor, la fel cum şi dvs şi ceilalţi membrii aţi încercat să mă ajutaţi pe mine. Elevul respectiv a luat o nota mica şi s-a revoltat, a încercat să intervină pe lângă profesor şi a eşuat în această încercare, ulterior profesorul i-a refuzat prezenta l-a curs. Studentul a sesizat Comisia ca i se refuză prezenţa la curs. Aici era problema, profesorii chiar nu pot face nimic pentru ca astfel de studenţi sa nu-i manipuleze?
Santaj?
NIKO21212
Buna ziua.
Am intampinat o problema de curand,am sa va explic in cele ce urmeaza cat mai detaliat posibil si sper sa primesc un raspuns rapid si in caz de ... (vezi toată discuția)