avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Darea de mita - studenti
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Darea de mita - studenti

Cum poate raspunde un student pentru incercarea de a da mita unui profesor? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator 09:39, 28 Noiembrie 2012
Profesorii pot face un singur lucru, să fie corecţi şi să nu pretindă şi să nu accepte bani , să respingă asemenea oferte constând în bani sau alte foloase din partea studenţilor .
În acest tip de relaţii vor exista mereu , pe fiecare parte a baricadei, persoane care fie vor pretinde , fie vor accepta mita. Se spune că omul este coruptibil nativ ( aşa ni se punea la un curs de socilogie) , opinie pe care nu o pot îmbrăţişa, deşi, la fiecare pas , au loc acte de corupţie la scară mai mare sau mai mică.
Sper că nu v-am făcut şi eu să zâmbiţi :)
Profesorul în cauză a făcut bine dacă a refuzat. Dar decizia neprimirii la curs a studentului cred că trebuie decisă la alt nivel, de decanat, rectorat ,etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Santaj? NIKO21212 NIKO21212 Buna ziua. Am intampinat o problema de curand,am sa va explic in cele ce urmeaza cat mai detaliat posibil si sper sa primesc un raspuns rapid si in caz de ... (vezi toată discuția)
Prindere in flagrant cristiursa cristiursa daca unui functionar i se da mita si acesta chema organele abilitate pentru prinderea in flagrant a mituitorului functionarului i se poate imputa ceva (vezi toată discuția)
Primirea de bani în lipsa promisiunilor. luare de mită? Radu9 Radu9 Am o curiozitate în legătură cu o speță (ipotetică). În cadrul unei facultăți încep să circule zvonuri că un profesor promovează studenții care ... (vezi toată discuția)