Sunt angajata din data de 3 iulie 2012. De curand am aflat ca sunt insarcinata si ca voi naste pe 22 iulie 2013, fix in luna in care voi face 12 luni vechime la actualul loc de munca. In aceste conditii voi beneficia de indemnizatia de crestere a copilului, tinand cont si de faptul ca exista marea posibilitate de a-mi lua concediul prenatal inainte de iulie 2013 :( ? Mentionez ca la vechiul loc de munca am lucrat pana in aprilie 2012, lunile mai si iunie fiind fara venituri.
Multumesc mult pentru orice raspuns!
Din cele relatate de dumneavoastra. data prezumata a nasterii ar fi luna iulie 2013, perioada care este analizata, si folosita la calculul indemnizatiei este luna august.2012 pana la iulie 2013, acestea sunt cele 12 luni anterioare nasterii, si deci care va dau dreptul accesarii indemnizatiei pentru cresterea copilulyui confiorm Ordonantei 111/2010, completata si modificata.
1. Daca in cele 12 luni premergatoare nasterii beneficiati de concedii medicale si de concediu de maternitate aceste perioade sunt eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.
2. Puteti solicita CCC cel mai devreme incepand cu a 43-a zi de la nasetrea copilului.