in anul 1989 am fost condamnat pentru viol la 7 ani inchisoare ,mi-am ispasit pedeapsa dar am ramas cu cazier.cati ani vor trebuii sa treaca sa pot sa ma angajez si eu fara a mai fii nevoie sa port acest stigmat?in concluzie se sterge automat dupa anumiti ani sau trebuie sa mai fac si altceva pentru reabilitare?
Termenul este de 8,5 ani si se calculeaza de la data executarii pedepsei.
Promoveaza o cerere de reabilitare si pe langa implinirea termenului trebuie sa dovedesti ca nu ai savarsit o alta infractiune si ca ai asigurate mijloacele de supravietuire.
Conditii pentru reabilitarea judecatoreasca a condamnatului sunt :
• Nu a suferit o noua condamnare (intervalul de timp este calculat in functie de pedeapsa aplicata)
• Isi are asigurata existenta prin munca sau prin alte mijloace oneste, precum si in cazul cand are varsta de a fi pensionat sau este incapabil de munca;
• A avut o buna conduita;
• A achitat in intregime cheltuielile de judecata si despagubirile civile la plata carora a fost obligat, afara de cazul cand partea vatamata a renuntat la despagubiri sau cand instanta constata ca cel condamnat si-a indeplinit in mod regulat obligatiile privitoare la dispozitiile civile din hotararea de condamnare.
Cand se sterge cazierul?
nobi
am avut o condamnare de 2 ani cu inchisoare an 2oo4, as dori sa stiu cand se va sterge cazierul adica cati ani trebuie sa treaca ca sa nu mai apara la cazier , ... (vezi toată discuția)