avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... reabilitare cazier judiciar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

reabilitare cazier judiciar

in anul 1989 am fost condamnat pentru viol la 7 ani inchisoare ,mi-am ispasit pedeapsa dar am ramas cu cazier.cati ani vor trebuii sa treaca sa pot sa ma angajez si eu fara a mai fii nevoie sa port acest stigmat?in concluzie se sterge automat dupa anumiti ani sau trebuie sa mai fac si altceva pentru reabilitare?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 13:51, 27 Noiembrie 2012
Nu se sterge automat .
Trebuie sa faceti demersuri pentru obtinerea reabilitarii judecatoresti.
cerere de reabilitare judecatoreasca.
Termenul este de 8,5 ani si se calculeaza de la data executarii pedepsei.
Promoveaza o cerere de reabilitare si pe langa implinirea termenului trebuie sa dovedesti ca nu ai savarsit o alta infractiune si ca ai asigurate mijloacele de supravietuire.

Conditii pentru reabilitarea judecatoreasca a condamnatului sunt :
• Nu a suferit o noua condamnare (intervalul de timp este calculat in functie de pedeapsa aplicata)
• Isi are asigurata existenta prin munca sau prin alte mijloace oneste, precum si in cazul cand are varsta de a fi pensionat sau este incapabil de munca;
• A avut o buna conduita;
• A achitat in intregime cheltuielile de judecata si despagubirile civile la plata carora a fost obligat, afara de cazul cand partea vatamata a renuntat la despagubiri sau cand instanta constata ca cel condamnat si-a indeplinit in mod regulat obligatiile privitoare la dispozitiile civile din hotararea de condamnare.


Succes.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condamnat la o ped.de 7 ani cu executare- cand se poate reabilita? uzzy_contele uzzy_contele Condamnat la 7 ani inchisoare cu executare. data arestarii :05.12.2005 eliberat conditionat in luna martie 2010, dupa executarea a 4ani si 4 luni din ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea silvano_pirvulescu silvano_pirvulescu Buna ziua doresc sa imi da-ti si mie cateva informatii privind etapele reabilitari Am fost condamnat la 7 ani inchisoare prin sent.pen 25/15.1995 si ... (vezi toată discuția)
Cand se sterge cazierul? nobi nobi am avut o condamnare de 2 ani cu inchisoare an 2oo4, as dori sa stiu cand se va sterge cazierul adica cati ani trebuie sa treaca ca sa nu mai apara la cazier , ... (vezi toată discuția)