avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1214 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Procedura SRL vanzare imobil
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Procedura SRL vanzare imobil

As dori sa stiu daca un SRL care doreste sa vanda un teren (care nu este aport in natura la capitalul social, ci doar activ al societatii) trebuie sa convoace si sa publice AGA in acest sens. SRL-ul are doi asociati, unul dintre ei fiind si administrator unic. Daca nu, ce document al societatii trebuie emis ca administratorul sa poata semna contractul de vanzare- cumparare.

De asemenea, cumparatorul, care este tot un SRL, trebuie si el sa faca AGA prin care decide cumpararea de teren?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters259670 , utilizator 16:13, 26 Noiembrie 2012
Totul depinde de competentele administratorilor. In principiu la notariat se cere o hotarare a adunarii generale cu privire la acest aspect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un srl detine aport in natura un teren si o constructie. alex_aditza@yahoo.com alex_aditza@yahoo.com Buna ziua. Un SRL detine aport in natura un teren si o constructie. Acestea au fost aduse ca aport in natura la capitaul social in anul 1995 de catre ... (vezi toată discuția)
Capital social mihaigaby mihaigaby Cum se introduce un teren in capitalul social al unei firme? Trebuie vindut firmei? Trebuie evaluat inainte? Se poate introduce asa si evaluat dupa aceia ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social cu aport in natura manoiuadrian manoiuadrian Buna ziua, Am si eu o intrebare. Doresc sa aduc ca aport la capitalul social al firmei un teren. Terenul imi apartine mie, si sunt si actionar majoritar. Ceea ... (vezi toată discuția)