avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul nu mi-a platit contributiile sociale, cum ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul nu mi-a platit contributiile sociale, cum procedez?

Astazi am fost la casa de pensii si mi-am ridicat adeverinta cu stagiul de cotizare, si am avut un soc sa vad ca inca de la inceputul anului de cand lucrez la acest angajator nu apare aceasta perioada in adeverinta!!!
Mentionez ca am contract individual de munca (semnat de ambele parti) incheiat cu firma (are sediul social in Ilfov) mai intai pe durata determinata de 3 luni, si dupa aceea am primit act aditional de modificare a contractului cu durata nedeterminata.

Si al doilea soc l-am avut cand am sesizat ca lipseste din aceasta adeverinta o alta perioada de vechime de 6 ani care am lucrat-o cu contract individual de munca la o firma care la fel avea sediul social in tara, nu in Bucuresti unde am eu domiciliu.
Cum pot afla cu adevarat daca mi-au platit contributiile individuale la salarii? pt ca in adeverinta care mi-au eliberat-o pt medicul de familie au scris ca retin si platesc lunar contributia la sanatate...dar asta chiar nu mai cred si nu consider ca este o proba ca asa este...

Exista vreo baza legala pentru a cere explicatii angajatorului actual de ce nu mi-a platit contributiile? Chiar daca firma este din alt judet evindenta platilor individuale de contributii salariale nu trebuia sa apara pe CNP-ul meu?
Daca fac reclamatie la ITM sau Anaf este de ajuns aceasta sesizare?
Dar la angajatorul mai vechi cum mai pot rezolva?

multumesc anticipat,
astept opiniile dvs.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:08, 3 Decembrie 2012
multumesc mult @freeelis
in cazul asta sa mai solicit angajatorului niciun fel de act?
Puteti sa solicitati , in scris, eliberarea unei adeverinte de vechime ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere contract de munca ioannanice ioannanice Buna ziua, Am o intrebare referitoare la inregistrarea unui contract de munca: eu am lucrat din 2011 pana in 2012 la o firma aflata acum in radiere, patronul ... (vezi toată discuția)
Bună seara - informatii plata contributii Mirela Oprea Mirela Oprea Unde ne putem interesa dacă angajatorul plătește contribuția pentru pensii și dacă suntem angajați cu 4 sau 8 ore (vezi toată discuția)
Cum imi recuperez vechimea Llyly61@yahoo. com Llyly61@yahoo. com Buna ziua eu am lucrat din 2006 pina in 2010 la o firma cind am plecat nu am facut preavizul am plecat decit cu demisia nu am stiut ca trebuie sa ma duc atunci ... (vezi toată discuția)