avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara din strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara din strainatate

buna seara.
as dori sa stiu cum e cu legea pensiei alimentare...de ex daca divortez de sotul meu care lucreaza in straintate cu acte in regula, ce procent din salariul lui va fi acordat copilului?noi sa locuim in romania si sa primim acolo banii....
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 13:32, 27 Noiembrie 2012
Depinde de legea din tara respectiva.
Se poate insa sa primiti pensia acolo c onform hotararii din Romania.
Este aplicabila o procedura specifica pentru obtinerea pensiei de intretinere de la un parinte aflat in strainatate si care se deruleaza conform Legii nr.36/2012 prin Ministerul Justitiei.

In situatia in care este cunoscuta societatea unde tatal copilului presteaza o activitate remunerata poate fi promovata si o actiune avand ca obiect majorarea pensiei de intretinere.

Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara de la parinte care lucreaza in extern octaviana_26 octaviana_26 BUNA ZIUA, Sunt divortata cu copil minor. Prin hotarare judecatoreasca, definitiva si irevocabila, mi-a fost incredintat minorul spre crestere si educare, cu ... (vezi toată discuția)
Stabilirea pensiei alimentare pentru parintele care lucreaza in strainatat sanmar2 sanmar2 Buna seara as vrea sa stiu daca e cineva sa poata sa ma informeze care sunt procedurile platii unui minor si cat se poate stabili pensia lunara daca parintele ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara cand tata munceste cu acte in afara tarii Elenapusa Elenapusa Cum se poate cere marirea pensiei alimentare pentru un copil, in contextul in care tatal declara in Ro ca nu muceste si ca nu are serviciu, dar el de fapt ... (vezi toată discuția)