avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara de la parinte care lucreaza in extern
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara de la parinte care lucreaza in extern

BUNA ZIUA,
Sunt divortata cu copil minor. Prin hotarare judecatoreasca, definitiva si irevocabila, mi-a fost incredintat minorul spre crestere si educare, cu plata de catre fostul meu sot a unei pensii alimentare minime de 100 si ceva de lei pe luna. De la pronuntarea divortului nu mi-au fost dati decat 400 lei, 200 anul trecut si 200 anul asta. Fostul meu sot lucreaza in Anglia, si acolo nu se prea poate lucra la negru. Cum pot afla ce venituri are??? Stiu ca trebuie sa il dau in judecata pentru neplata pensiei, dar avocata mea mi-a zis daca as putea gasi dovezi ca are sialte venituri? Cine ma poate AJUTA IN ANGLIA?
Cel mai recent răspuns: octaviana_26 , utilizator 15:30, 20 Noiembrie 2013
Se poate aplica o procedura specifica pentru obtinerea pensiei de intretinere de la un parinte aflat in strainatate care se deruleaza conform Legii nr.36/2012 prin Ministerul Justitiei.

Ministerul Justiţiei a fost desemnat, în temeiul Legii nr. 26/1991, autoritate transmiţătoare. În cazul în care debitorul are domiciliul într-unul din statele parte la Convenţia de la New York din 1956 şi numai dacă se cunoaşte domiciliul exact al celui obligat la plata pensiei, la solicitarea creditorului, ministerul justiţiei poate transmite dosarul pe care acesta îl întocmeşte şi depune la Registratura Ministerului Justiţiei, pentru Direcţia Drept Internaţional şi Tratate.



Veniturile realizate in strainatate pot fi obtinute daca instanta de judecata, prin comisie rogatorie internationala, emite o adresa catre societatea unde tatal copilului presteaza o activitate remunerata, in vederea comunicarii veniturilor realizate in ultimele sase luni.

In vederea obtinerii pensiei de intretinere, pensia raportata la venitul net realizat, dumneavoastra puteti sa initiati demersuri suplimentare, prin intermediul Ministerului de Justitie.

Pensia de intretinere va fi poprita chiar daca veniturile sunt obtinute in strainate.


Hotararea in materie de pensie de intretinere este executorie de drept,asa incat dumneavoastra veti putea proceda la urmarirea bunurilor , mobile sau imobile, aflate in patrimoniul debitorului obligatiei legale de intretinere, in vederea obtinerii sumelor de bani cu titlu de pensie de intretinere.


Succes.
In concluzie nu prea fac nimik, deoarece eu nu ii cunosc adresa de acolo.
Va multumesc pentru raspuns. O zi buna sa aveti!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara de la tatal stabilit in austria adella14 adella14 Carei instante sa ma adresez pentru stabilirea pensiei alimentare pentru crestere si intretinere minor daca tatal este stabilit in Austria, in raport cu ... (vezi toată discuția)
Majorarea pensiei alimentare mihaelamihaip mihaelamihaip buna,am sub intretinere un minor de 13 ani,tatal lui a plecat cand el avea 1 an,in Franta,unde locuieste si acum.in 2010 i s-a rupt pensie alimentara de 168 ... (vezi toată discuția)
Va rog un sfat!- pensie de întreținere catalina45 catalina45 Buna seara....in luna ianuarie .a.c. am deschis actiune pentru pensie intretinere minor. Fostul sot se afla in strainatate cu sotia, respectiv Italia. L am ... (vezi toată discuția)