avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier, ucidere din culpa (culpa comuna)
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier, ucidere din culpa (culpa comuna)

Traversand prin loc nepermis, in oras, tatal meu a fost lovind de un autoturism iar dupa o spitalizare de zece zile a decedat. In urma masuratorilor efectuate la fata locului s-a stabilit ca soferul rula cu peste 30 km/h peste viteza maxima admisa pe sectorul respectiv de drum si nu a franat, considerandu-se culpa comuna.
Intrebarile mele sunt urmatoarele, daca ma poate ajuta cineva:
1.In dosarul penal deschis impotriva soferului trebuie sa imi angajez avocat?
2.Pot cere daune soferului (eventual acoperite de RCA) ? si care sunt pasii?
Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 27 Noiembrie 2012
Stingray, utilizator
Puteti cere daune soferului vinovat/ tertului firma de asigurari emitent al RCA.

Pentru a va putea descurca eu va sfatuiesc sa va angajati un avocat, deoarece trebuie facuta constituirea de parte civila si administrate probatorii.
Dupa 8 luni dosarul se afla inca la Politia Rutiera Sector 3, cat sta de regula dosarul pe masa politiei si care sunt etapele urmatoare? De mentionat ca soferul implicat conduce masina bine mersi.
Conducatorul auto poate conduce linistit ptr ca pana la o decizie definitiva si irevocabila este nevinovat...vina este a pietonului in proportie de 80% dupa parerea mea din cauza ca a traversat prin loc nepermis
Nu ma intereseza procentajul vinovatiei cat timp este culpa comuna, mai mult ma intereseaza etapele urmatoare,
Etapele urmatoare ar fi strangerea de probe de catre politistii care se ocupa de caz apoi trimiterea dosarului catre parchet cu propunerea de IUP sau NUP dupa care trimiterea dosarului la instanta de judecata(in caz ca procurorul dispune inceperea urmaririi penale)...la mine au durat 3ani toate acestea pana la o hotarare definitiva..

Alte discuții în legătură

Accident , ucidere din culpa, daune rca Victorpgl Victorpgl Buna ziua, Cazul este urmatorul: Accident rutier in urma caruia victima (pieton) a decedat in ambulanta spre spital.Traversa prin loc nepermis, dar a fost ... (vezi toată discuția)
Acoperire rca in caz de betie la volan iepurache2004 iepurache2004 as vrea sa stiu daca polita rca a unui sofer beat la volan care a produs un accident asigura despagubirea masinii lovite si a victimei. uni spun ca da,alti ... (vezi toată discuția)
Concluzii expertiza flavianda flavianda Sunt nedumerit cu privire la expertiza unui accident soldat cu decesul pietonului ce traversa regulamentar pe zebra. In cuprinsul expertizei se spune ca ... (vezi toată discuția)