avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... debitor radiat
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

debitor radiat

Buna ziua. In cazul unui debitor radiat, care este procedura pentru scoaterea din evidente? avem un client cu datorii, ce a fost radiat din Reg Comertului. Putem aplica prevederile pentru clientii fata de care s-a dispus inchiderea procedurii de faliment cu sentinta definitiva si irevocabila si sa solicita astfel returnarea impozitului si a tva/ului?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Dana Fatol , Avocat 16:43, 27 Noiembrie 2012
Buna ziua,

Eu de la colege contabile am inteles ca se utilizeaza aceeasi procedura pt toate creantele neincasate si care se incadreaza in art. 21 din Codul fiscal lit n) pierderile înregistrate la scoaterea din evidenţă a creanţelor neîncasate, în următoarele cazuri:
1. procedura de faliment a debitorilor a fost închisă pe baza hotărârii judecătoreşti;
2. debitorul a decedat şi creanţa nu poate fi recuperată de la moştenitori;
3. debitorul este dizolvat, în cazul societăţii cu răspundere limitată cu asociat unic, sau lichidat, fără succesor (n.n. din ce stiu eu la aceasta categorie se incadreaza si situatia debitorului radiat fara transferul unei parti a patrimoniului catre alta societate);
4. debitorul înregistrează dificultăţi financiare majore care îi afectează întreg patrimoniul.

Nu pot sa va spun si in ce cont sa le treceti pentru ca nu am cunostitne contabile, sper ca va va ajuta totusi mesajul meu.

Succes,
Ultima modificare: Marți, 27 Noiembrie 2012
Dana Fatol, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoaterea din evidenta a creantelor neancasate Ana M Eliade Ana M Eliade Sunt in situatia in care am mai multe creante neancasate, pana in 10.000 lei, catre mai multi clienti, pentru care am hotarari judecatoresti definitive si ... (vezi toată discuția)
Lista creditori dorinv dorinv Avem [u]o creanta din 2004(factura neplatita din februarie 2004) [/u], hotararea judecatoreasca [u]fiind de asemenea din 2004[/u]:obliga debitorul sa ne ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli cu pierderile din crenate neincasate laura-jurist laura-jurist Buna dimineata in cazul unul pv de insolvabilitate primit din partea unui executor judecatoresc, prin care se constata imposibilitatea continuarii ... (vezi toată discuția)