avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită comunicare indreptare eroare materiala
Discuție deschisă în Executare silită

comunicare indreptare eroare materiala

Buna ziua. Procesul verbal de indreptare a unei erori intocmit de executor se comunica debitorului? Daca da va rog sa-mi dati si temeiul legal. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Dana Fatol , Avocat 16:21, 27 Noiembrie 2012
Buna ziua,

Nu exista in legea executorilor judecatoresti obligatia de a comunica acest proces-verbal, exista insa obligatia de a cita partile in vederea indreptarii erorii materiale.

Art. 57 din Legea 188/2000 spune - Actele îndeplinite de executorii judecătoreşti, care prezintă erori materiale sau omisiuni vădite, vor fi îndreptate sau completate de către aceştia, la cerere sau din oficiu, cu citarea părţilor, dacă lucrările cuprind date care fac posibilă îndreptarea greşelilor sau completarea omisiunilor. Cererea de îndreptare a erorii materiale sau de completare se va soluţiona de urgenţă. Despre îndreptarea sau completarea efectuată se face menţiune pe toate exemplarele actului.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corectare act de adjudecare karmelika karmelika In situatia in care s-a strecurat o eroare in actul de adjudecare, constatata ulterior intabularii imobilului, aceasta poate fi indreptata ulterior printr-o ... (vezi toată discuția)
Eroare cnp intr-un contract de vanzare-cumparare mia26maria mia26maria Ce se poate face in cazul in care notarul a incheiat CU GRESELI contractul de vanzare cumparare a unui teren ( MAI EXACT , MI A GRESIT CNP ul ).Trebuie sa ne ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor gresit ginamangra ginamangra Buna ziua ! Va rog frumos sa-mi dati o solutie la urmatoarea speta: Doi frati mostenesc in urma decesului mamei (tatal fiind decedat mai demult)un apartament ... (vezi toată discuția)