avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Corectare act de adjudecare
Discuție deschisă în Executare silită

Corectare act de adjudecare

In situatia in care s-a strecurat o eroare in actul de adjudecare, constatata ulterior intabularii imobilului, aceasta poate fi indreptata ulterior printr-o rectificare a actului care sa fie notata si ea in cartea funciara a imobilului?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 19:46, 14 Decembrie 2009
Da, conform disp.Legii nr.188/2000, privind executorii judecatoresti:
"Art. 54. - Actele indeplinite de executorii judecatoresti, care prezinta erori materiale sau omisiuni vadite, vor fi indreptate sau completate de catre acestia, la cerere sau din oficiu, cu citarea partilor, daca lucrarile cuprind date care fac posibila indreptarea greselilor sau completarea omisiunilor. Cererea de indreptare a erorii materiale sau de completare se va solutiona de urgenta. Despre indreptarea sau completarea efectuata se face mentiune pe toate exemplarele actului."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicare indreptare eroare materiala danpop2012 danpop2012 Buna ziua. Procesul verbal de indreptare a unei erori intocmit de executor se comunica debitorului? Daca da va rog sa-mi dati si temeiul legal. Multumesc (vezi toată discuția)
Eroare cnp intr-un contract de vanzare-cumparare mia26maria mia26maria Ce se poate face in cazul in care notarul a incheiat CU GRESELI contractul de vanzare cumparare a unui teren ( MAI EXACT , MI A GRESIT CNP ul ).Trebuie sa ne ... (vezi toată discuția)
Solutia ca ap sa fie jumatate jumatate salve Sa va expun situatia mea, jenata pt mine (ca poate par alt fel deact sunt). Sotul meu a avut un apartament cu2 cameredinainte de casatorie. Acum ne-am ... (vezi toată discuția)