avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren interzis definitiv constructiei,datorita ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren interzis definitiv constructiei,datorita alunecarilor de teren

Am achizitionat un teren pt constructie casa,cu acte de vanzare -cumparare edificate la un notar public.care s-a implicat total in aceste demersuri,dar am aflat ulterior ca terenul in cauza este interzis constructiei din cauza alunecarilor de teren,interdictie data cu UN AN INAINTE DE A CUMPARA EU ACEST TEREN.Desi am apelat la justitie mi s-a respins cererea de anulare a actelor ca fiind nefondata.Ce pot sa mai fac? In prezent am un teren cu acte in regula ,cu utilitati.dar neconstruibil,pt ca o judecatoare a considerat ca nu are importanta ca am acte in regula de cumparare,,ca interdictia data a fost facuta cu AN INAINTE de a cumpara eu,si mi-a respins cererea de anulare acte.Are cineva o solutie pt mine?
Cel mai recent răspuns: franciscszabo , utilizator 17:45, 29 Noiembrie 2012
Dar la autentificarea contractului de v-c, notarul nu a solicitat certificat de urbanism? Acolo scrie clar daca terenul este construibil sau nu !
Bineinteles ca notarul a cerut certificat de urbanism care a fost prezentat la notariat de VANZATOR,in care scria :la regimul juridic " Categoria de folosinta a terenului este de Cc,faneata".Deci NICI UN CUVANT CA ACEST TEREN ESTE INTERZIS DEFINITIV CONSTRUCTIEI
Ultima modificare: Marți, 27 Noiembrie 2012
franciscszabo, utilizator

In cuprinsul contractului de v-c exista un paragraf in care este specificat faptul ca, vanzatorul raspunde catre cumparator de evictiuni totale sau partiale conform art.1336 si art.1337 din Codul Civil. Evicţiunea parţială constă, fie în pierderea în parte, de către cumpărător a dreptului de proprietate asupra bunului dobandit, fie în restrângerea dreptului de folosinţă asupra acestuia, fie în orice altă restrângere a drepturilor dobândite (sau presupuse a fi dobândite)în temeiul vânzării-cumpărării; in caz de evicţiune parţială, cumpărătorul are dreptul sa opteze intre a cere desfiintarea contractului de vânzare-cumpărare sau menţinerea contractul încheiat, cu despăgubiri pentru pierderea suferită.

Poate un avocat sa va lamureasca mai bine ....

Da,in c-v,printre altele scrie "...garantand pe cumparatori pentru orice evictiune totala sau partiala,cf.art.1337 C.Civ.".In instanta an fost reprez.de un avocat ,dar se pare ca nu a fost suficient de bine pregatit.Ma puteti ajuta cu un avocat bun?
Gasiti un avocat bun specializat in acest tip de actiuni civile si care ar trebui sa stie faptul ca, in situatia in care functionarul primariei a omis (cu buna stiinta sau nu, asta ramane sa fie demonstrat) sa treaca in certif.de urbanism ca terenul nu este construibil, atunci va puteti indrepta cu actiune in instanta si impotriva Primariei.

Alte discuții în legătură

probleme cu scoaterea din circuitul agricol al unui teren extravilan clau1858 clau1858 Buna seara As dori sa va intreb ce pot face daca am scos din circuitul agricol un teren situat in extravilan si in certificatul de urbanism este mentionat ... (vezi toată discuția)
Pamant intravilan - intrebari ovidiu_diac ovidiu_diac Buna seara tuturor, Vreau sa cumpar un pamant de casa de peste 6500mp dar este inregistrat ca extravilan(nefiind in oras ci undeva linga o padure ca si ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan care este extravilan acsaba acsaba Buna ziua, Doresc sa va intreb cum este posibil ca un teren intravilan sa figureze ca teren extravilan. Acum 2 ani am achizitionat un teren care este ... (vezi toată discuția)