avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... ridicare poprire
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

ridicare poprire

Buna ziua,

In 2007 am facut la o banca 2 contracte de credit si un card de credit. In timp nu am mai platit cele 2 credite iar in cele din urma (anul acesta) cele doua credite au fost vandute de catre banca unei firme care are sediul in alta tara si este reprezentata aici in tara printr-o firma mandatoare de recuperare. Aceasta firma de recuperare a trimis unul din credite (cel cu suma mai mare) catre executare iar celalat credit a ramas la firma (m-am inteles cu ei sa le platesc rate). Executorul judecatoresc m-a instintat asupra achitarii sumei restante si trimis instiintare de porpire asupra conturilor atat la banca unde am afcut creditele si cardul cat si la alte baci printre care si cea la care am cardul de salariu. In cele din urma am facut cu executoarea un angajament de plata, in urma caruia mi-a dat o adresa pe care am dat-o bancii unde am cardul de salariu pentru a-mi ridica poprirea. Problema este urmatoarea: la banca unde am facut creditele mai am si cardul de credit care si acesta este neplatit si pe care doresc sa il achit integral si sa il inchid. Banca mi-a spus verbal prin consilierul de vanzari din sucursala la care se afla dosarul cu cardul de credit ca nu vor sa se ridice poprirea, acelasi lucru mi l-a comunicat si executorul judacatoresc ..cum ca au fost contactati de banca si ca nu se doreste ridicarea popririi. Atata timp cat la banca a mai ramas doar acrdul de credit, celelete 2 credite fiind vandute catre aceea firma, de ce nu imi pot platii cardul de credit? Ce influenta are banca asupra executorul judecatoresc atata timp cat acesta nu reprezinta banca ci firma la care au fost vandute creantele ??? Mi se pare a fi un abuz !!! Ce as putea sa fac astfel incat banca sa accepta ridicarea popririi eu avnd deja un angajament de plata pt suma trimisa catre recuperare ??
Cel mai recent răspuns: bliss21 , utilizator 14:21, 28 Noiembrie 2012
Buna seara
Pai e simplu
Proprirea asupra conturilor dumneavoastra a instituit-o un executor judecatoresc care reprezinta o terta parte din cate am inteles.
Banca nu poate ridica proprirea (desi are un interes major) decat la ordinul direct al executorului care a instituit-o, ori acesta vrea sa-si recupereze banii pe care-i are el de executat, de acolo-si ia el comisionul, asa ca nu va fi de acord sa va ajue sa va platiti alte datorii.
Poate totusi ajungeti la o intelegere cu el altfel...o sa platiti intai datoria care-i in executare si apoi cardul.
Succes!
Exectorul a zis ca nu doreste banca sa se ridice poprirea !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariala arabolu arabolu Buna ziua. M-a fost adus la cunostinta ca in urma cererii unui creditor, un executor judecatoresc a pus poprire pe salariu,situatie pe care o accept ca fiind ... (vezi toată discuția)
Probleme legate de trecerea de la executarea silita bancara la executarea silita judecatoreasca znicolae9 znicolae9 In 2008 am facut un credit de nevoi personale, in euro, fara ipoteca. In 2010 am devenit somer si am incetat ptr cateva luni plata ratelor, motiv ptr care ... (vezi toată discuția)
Porpire pe cont de la executor judecatoresc ostaciuc ostaciuc Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: Am avut un proces in care am chemat in instanta firma de administrare si asociatia de proprietari. Am ... (vezi toată discuția)