avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită porpire pe cont de la executor judecatoresc
Discuție deschisă în Executare silită

porpire pe cont de la executor judecatoresc

Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: Am avut un proces in care am chemat in instanta firma de administrare si asociatia de proprietari. Am castigat partial procesul, in sensul in care instanta a decis ca firma de administrare nu are ce cauta in proces si ca trebuie sa platesc cheltuieli de judecata. Sentita definitiva si irevocabila, nu a fost inca trimisa de instanta. A primit prin SMS de la o banca faptul ca mi s-a pus poprire pe o suma de bani. Am constata ca aceasta a fost realizata la solicitarea unui executor judecatoresc. Tinda cont de faptul ca pana la aceasta porpire, nu am primit nici o dresa, instiintare, nimic, prin care sa fiu anuntat ca trebuie sa platesc aceasta suma de bani, si mai ales un cont unde sa ii virez, pot sa ma adresez unei instante care sa oblige executorul sa retraga porpirea si sa nu ii platesc bani? Catre firma de administrare sunt dispus, conform dispozitiilor instantei sa platesc, fara intarzaiere, doar sa stiu in ce cont. La executor nu doresc sa platesc deoarece nu cred ca a procedat corect.
Ma poate reprezenta cineva?
Creditorul la angajat pe executor să vă execute silit. Potrivit legii, poprirea pe conturile bancare se face fără a înștiința debitorul, pentru ca acesta să nu apuce să scoată banii din cont
Din păcate, acum veți suporta și cheltuielile de executare, care nu sunt deloc mici.
Ultima modificare: Vineri, 6 Martie 2020
Dapix, utilizator
Poate firma de administrare a intrat in posesia sentineti de la Registratura, au legalizat-o si au mers cu ea la executor, nu a mai asteptat sa platiti dvs...
Luati legatura cu executorul si vedeti despre ce este vorba.
Multumesc
Dacă nu ați primit titlul executoriu (hotărârea judecătorească de la instanță) și nici acel executor judecătoresc nu v-a transmis Somatița, Notificarea de înființare a popririi, copia după titlul executoriu și încuviințarea executării silite pronunțată de instanța de executare (Încheiere), vă puteți adresa acelui executor judecătoresc pentru detalii și informații, apoi faceți o contestație la executare (la Judecătoria din circumscripția de domiciliu a debitorului) și solicitați și restituirea sumelor poprite (întoarcerea executării).
Vă poate reprezenta un avocat sau orice altă persoană (doar pe baza unui mandat încheiat la notar). Vă recomand să vă angajați avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicarea hotararii judecatoresti ellamaria ellamaria Buna ziua, in urma unui proces civil trebuie sa platesc cheltuieli de judecta in valoare de 1340 lei. In sentinta pe care am primit-o nu se specifica unde si ... (vezi toată discuția)
Poprire Bujor Catalina Bujor Catalina Buna ziua, va deranjez cu cateva intrebari: in cazul in care ratele ptr un credit nu au fost platite si debitorul a fost instiintat/somat sa plateasca, ... (vezi toată discuția)
Executare silita/ poprire pe salariu adrianaady adrianaady Buna ziua. Am primit instiintare de incuviintare a executarii silite pentru un credit, firma de recuperari a apelat la executor/instanta. De la biroul ... (vezi toată discuția)