avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... admitere scoala politie cu antecedente
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

admitere scoala politie cu antecedente

Buna ziua,

As dori sa stiu daca pot participa la concursul de admitere in scolile MAI in cazul in care am fost condamnat pentru o infractiune iar acum ulterior, am fost reabilitat de instanta.

am vazut ca pe site la conditii si criterii de recrutare specifice scrie: să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea ;


la ce se refera expresia "cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea ;" ?

O zi placuta
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:21, 30 Noiembrie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
avluca nu aveti dreptate,vorbesc din experienta...anul trecut mi-am facut dosarul,fisa medicala si la Inspectorat cand am fost sa le depun m-au refuzat sub un pretext nesimtit...tin sa precizezz ca sunt reabilitat de ani de zile.terminus1 puteti incerca,poate inspectoratul din judetul dumneavoastra nu e plin de comunisti,dar aveti prea putine sanse.In teorie aveti dreptate cum am avut si eu insa in Romania nu conteaza acest lucru.
Da, in practica asa se intampla.

Este destul de greu de spus cine are dreptate.
Opinia publica ar fi indignata ca o persoana care a fost condamnata penal sa fie politist.
Mai ales la cata coruptie poate exista in Romania...
Ar plana o mare incertitudine asupra corectitudinii unui astfel de politist, un om al legii fost condamnat.

In baza carui temei legal ati fost respins?
la mine au incercat sa ma forteze sa renunt,prin diverse tactici ''militienesti''...am refuzat si mi-au ''aplicat'' litera g) din Regulament,mai precis conduita in societate,buna reputatie bla bla,mizerii de oameni ma pregatisem un an,am alergat toata iarna,am invatat de nu mai vad bine...ma rog asta e tara in care traim,surprinderea mea cea mai mare e ca inca mai sunt surprins de diverse lucruri in Romania.Nu stiu pe nimeni sa fie intr-o situatie similara,sa dea in judecata...si sa rezolve ceva,am vazut pe internet cateva cazuri despre persoane care desi reabilitate nu le-a fost permisa intrarea in avocatura,au facut apel la justitie si au castigat,insa una e structurile MAI alta e Baroul.
In barou se poate intra fara probleme in astfel de cazuri, tot la fel si la consilieri juridici.

Nu se poate in SRI, SIE, etc,politie, armata, magistratura.

In mod normal trebuia sa va anunte mai inainte de examen si nu sa stati sa invatati.

Dupa parerea mea politia ar trebui sa aiba angajati fosti infractori care sa nu fie corupti.
Asa ar termina mult mai usor cu coruptia in Romania...
Ar fi cei mai buni agenti sub acoperire.

De asemenea, toti specialistii din domenii sa poata fi angajati pentru ca specialistii pot fi mai tari decat alti specialisti pe care nu ii pot prinde...politistii fara antecedente penale...
Ultima modificare: Vineri, 30 Noiembrie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce sanse de castig ale procesului am ? ruller ruller Buna ziua, este vorba de conditiile ce trebuiesc indeplinite pentru a fi admis in doua institutii de stat diferite: [b]1. Administratia ... (vezi toată discuția)
Cazier-reabilitare victorcd2005 victorcd2005 Salut tuturor! Am si eu o intrebare pentru specialisti. Sa presupunem ca o persoana a fost condamnata la plata unei amenzi penale. Dupa trecerea unui ... (vezi toată discuția)
Amenda penala,reabilitata de drept,mai este considerata antecedent penal? mozart mozart As dori sa stiu daca ma pot inscrie la examenul pt admiterea la Institutul Nat.al Magistraturii,daca am avut o amenda penala...pt care a intervenit intre timp ... (vezi toată discuția)