avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nelamurire
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nelamurire

Din 1982 am fost angajata la o "banca" pe functia de responsabil de agentie cu indemnizatie fixa.Lucram sase ore pe zii,semnam condica,m-i se retinea garantie,semnam stat de plata,dar nu aveam carte de munca.Pana in anul1990 ,cand am fost angajata cu norma intreaga si m-i s-a facut carte de munca.Cei opt ani oare nu se cunoaste nici unde?#-o . Pot face ceva sa nu pierd acei ani la vechime?
Cel mai recent răspuns: pista62 , utilizator 18:15, 28 Noiembrie 2012
solicitati o adeverinta din partea angajatorului prin care sa se mentioneze salariul avut , cota de contributie si copii de pe statele de plata daca mai exista, s-au intamplat numeroase cazuri inainte de 89 in care angajatii nu aveau carte de munca insa contributiile le erau platite
si mai puteti incerca si la casa de pensii in raza localitatii in care ati prestat activitate salariala

Ultima modificare: Marți, 27 Noiembrie 2012
David & Zanescu S.C.P.A., Avocat
Cine nu va recunoaste acei ani si de ce?
Deoarece in perioada respectiva 1982-1990 nu am avut carte de munca desi am semnat stat de plata.Deci nu pot dovedi vechimea fara carte de munca.Numai in 1990 m-i s-a facut carte de munca,cand am fost angajata cu norma intreaga.
Numai printr-o actiune in instanta se poate reconstitui acea perioada ca si vechime in munca ...
Multumesc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare vechime pe cartea de munca in tara si afara strainul strainul Am descoperit site-ul dumneavoastra si mi-au revenit in memorie unele probleme pe care le tot aman. Am lucrat cca 5 ani in alta localitate inainte de 1990, cu ... (vezi toată discuția)
Carte de munca pierduta / distrusa de catre ultimul angajator critiu71 critiu71 Buna ziua ! Am nevoie de ajutor in urmatoarea problema: -cetatean roman plecat din tara in anul 1982, cu stagiul in munca de 15 ani si cateva luni;, plecat ... (vezi toată discuția)
Reconstituire vechime in munca martita martita Buna ziua.Cum se poate reconstitui vechimea in munca in cazul in care arhiva unitatii este distrusa? (vezi toată discuția)