Din 1982 am fost angajata la o "banca" pe functia de responsabil de agentie cu indemnizatie fixa.Lucram sase ore pe zii,semnam condica,m-i se retinea garantie,semnam stat de plata,dar nu aveam carte de munca.Pana in anul1990 ,cand am fost angajata cu norma intreaga si m-i s-a facut carte de munca.Cei opt ani oare nu se cunoaste nici unde?#-o . Pot face ceva sa nu pierd acei ani la vechime?
solicitati o adeverinta din partea angajatorului prin care sa se mentioneze salariul avut , cota de contributie si copii de pe statele de plata daca mai exista, s-au intamplat numeroase cazuri inainte de 89 in care angajatii nu aveau carte de munca insa contributiile le erau platite
si mai puteti incerca si la casa de pensii in raza localitatii in care ati prestat activitate salariala
Deoarece in perioada respectiva 1982-1990 nu am avut carte de munca desi am semnat stat de plata.Deci nu pot dovedi vechimea fara carte de munca.Numai in 1990 m-i s-a facut carte de munca,cand am fost angajata cu norma intreaga.