avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... recuperare vechime pe cartea de munca in tara si afara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recuperare vechime pe cartea de munca in tara si afara

Am descoperit site-ul dumneavoastra si mi-au revenit in memorie unele probleme pe care le tot aman. Am lucrat cca 5 ani in alta localitate inainte de 1990, cu carte de munca. Apoi, fiind student, am lucrat temporar, fara carte de munca in mai multe locuri. Dupa absolvire am prins un loc de munca intr-o unitate bugetara, dar la angajare am declarat ca nu am mai avut carte de munca (efectiv o ratacisem) s am fost consemnat, am aflat dupa aia ca nu am mai avut carte de munca. Dupa 2 ani ,mi-am dat demisia si am plecat la lucru in strainatate, din cei 8 ani acolo am lucrat legal 3,5 ani. M-am intors de circa un an si am fost incadrat in aceeasi unitate bugetara, cu salariu mic, (efectiv figurez la ei cu 3 ani vechime).Cand am plecat afara nu mi-au eliberat decat o adeverinta ca am lucrat la ei, ca nu aveau carti de munca. Acum am declarat a doua oara ca nu am mai avut carte de munca, dar mi-am dat seama ca pierd la vechime foarte mult cu noile legi de salarizare. Intrebarea mea este :
Tinand cont ca prima carte de munca nu o mai am, doar niste copii xerox, iar a doua nu mi-au eliberat-o niciodata, cum imi pot intregi vechimea intr-o singura carte de munca? Cum imi pot recupera perioadele lucrate in studentie pe prestari servicii? Cum imi pot transfera anii lucrati afara pe aceeasi carte de munca. Stiu ca situatia este inedita, tot timpul am considerat ca pentru cateva sute de mii la vechime nu merita tevatura, dar anii au trecut...Va multumesc pentru rabdarea de a citi problema mea si pentru raspunsurile competente. Mi se pare foarte stufos totul.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:39, 18 Februarie 2010
Pe baza adeverintelor de vechime se poate reconstitui intreaga vechime in munca ... actualul angajator poate face inscrierea in carnetul de munca pe seama acestor adeverinte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca pierduta adina30iulia adina30iulia Buna ziua.Mi-am pierdut cartea de munca in urma cu mult timp dar mi-a ramas o copie xerox a ei. Ce trebuie sa fac in acest caz pentru a ma angaja fara ... (vezi toată discuția)
Adeverinta vechime tierry tierry Firma la care am lucrat imi poate elibera o adeverinta de vechime tip, fara a fi inreg la ITM? La locul de munca actual vor sa imi deschida CM, dar intrucat la ... (vezi toată discuția)
Reconstituirea cartii de munca mariamagdalena mariamagdalena In conditiile in care s-a pierdut cartea de munca, cui trebuie sa te adresezi pentru reconstituirea acesteia si ce acte ar fi necesare? Multumiri pentru ... (vezi toată discuția)