1. - OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor a fost modificata de mai multe ori.
- Ultimele modificari au fost aduse Legea 166/09.10.2012.
2. Spuneti care este problema dvs., ce anume va intereseaza?
Cum se calculeaza mai exact concediul postnatal cu cele 85la %,din salariul pe ultimele 6 luni sau ultimile 12 luni...si concediul este pe 1 an sau 2 ?
multumesc.
1. - Concediul de maternitate = 126 de zile = sracina si lauzie = pre si postnatal.
- Indemnizatia pentru concediul de maternitate = 85% din baza de calcul care este egala cu media veniturilor brute pe ultimele 6 luni.
2. - Concediul pentru cresterea copilului (CCC) = concediul de pana la 1 an sau 2 ani (la alegere).
- Indemnizatia pentru CCC = 85% din media veniturilor nete pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului.
Scuze ca revin din nou,am citit legea dar este destul de "stufoasa" si nu am inteles mare lucru...un raspuns este cu 12 luni unul cu 6 luni...va rog lamuriti-ma,sa inteles ca e diferenta intre concediul de crestere al copilului si cel de maternitate?in functie de ce pot opta intre 1si 2 ani?eu vreau sa zic pe 2..care sunt diferentele?va rog lamuriti-ma.
Multumesc mult.