avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Control la domiciliu in concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Control la domiciliu in concediu medical

Buna seara,
am niste probleme medicale reale, cum ar fi hipertensiune arteriala cu valori foarte mari si, mai recent, probabil si pe fondul unui stress foarte mare, vertij.

Cu tensiunea stiam ca am probleme si nu am tratat-o dar ametelile au aparut de curand si le-am pus initial pe seama celei dintai.
Ideea este ca, sunt in concediu medical, dar, medicamentele imni creaza o stare de somnolenta permanenta. azi toata ziua m-am luptat sa nu adorm de teama sa nu vina cineva in control.
Ce fac in situatia in care adorm si nu aud ca bate/suna cineva la usa, mai ales ca am un somn foarte "greu"? Ce fac? Cum demonstrez ca sunt acasa? Sa las usa deschisa? Sa ma culc pe presul de la intrare? Deci sunt disperat. nu stiu daca va imaginati cum este sa stai o zi intreaga sa iti fie foarte somn si sa nu poti sa te culci. Ce ma fac?
Cel mai recent răspuns: Dragos Stefan , Consultant resurse umane 16:20, 28 Noiembrie 2012
Sunteti in concediu medical si urmati un tratament medical.
Nu lasati usa deschisa si nu deschideti la persoane necunoscute.
Luati masuri de securizare.
Va referiti la un control la domiciliu fiind in concediu medical?
Persoanele interesate pot sa si revina !

Asa o fi, dar, daca nu este gasit acasa in perioada din zi declarata ( declaratia data la medic ), este posibil sa nu i se mai plateasca concediul medical.
Oricum, cine face controlul nu poate veni la orice ora din zi, ci numai intre orele pe care le-ati declarat cand trebuie sa fiti acasa( cred ca este vorba de doua ore pe zi, nu mai retin exact )
Multumesc din suflet pentru raspunsuri. Perioada din declaratie era ceva de genul 7-12 13-17 18-20. Adica practic toata ziua. Probabil ca in pauzele de o ora avem voie sa mergem la toaleta, nu stiu... sau atunci sa dormim... necazul este ca mie imi este somn tot timpul, ca sa nu mai zic de starile crunte de ametela care le am si cand stau jos... nu stiu ce sa mai zic... dar, concediul medical este ca sa te faci bine sau sa te chinuie? Nu am avut de foarte multi ani concediu medical, cred ca vreo 20... sincer, este mult mai rau decat pe vremea comunistilor. Veneau tovarasii si se informau daca esti acasa sau ai plecat pe undeva, la peste sau la bai... mai intrebau vecinii, aflau ei daca esti acasa sau nu.
Am inteles ca vin, nu le raspunzi, asta este tot! Eu asa am inteles. Deci trebuie sa revina?
Art. 51 alin. 3 ind. 1 din OUG 158/2005:

Verificarea prezentei asiguratilor aflati in incapacitate temporara de munca la adresa de domiciliu sau la resedinta indicata se efectueaza de catre platitorii de indemnizatii, insotiti, daca este cazul, de un reprezentant al politiei, avandu-se in vedere programul individual de recuperare recomandat de catre medicul specialist. Verificarea prezentei asiguratilor nu va afecta drepturile si libertatile cetatenesti garantate de Constitutia Romaniei, republicata.

Art. 81 alin. 7 din Normele de aplicare ale OUG:

Verificarea prezentei asiguratilor aflati in incapacitate temporara de munca la adresa de domiciliu sau la resedinta indicata se poate efectua numai in intervalul orar 8,00-11,00, 12:00-17:00, 18:00-20:00, prilej cu care se va incheia un proces-verbal semnat de membrii comisiei si de asigurat, conform modelului prevazut in anexa nr. 5.

Verificarea se face numai la cererea platitorilor de indemnizatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Verificare angajat in concediu medical eliza100 eliza100 buna ziua vreau sa stiu daca mai este in vigoare legea care spunea ca in perioada concediului medical esti obligat sa stai fi prezent la domiciliu intre ... (vezi toată discuția)
Concediu medical-desi salariata nu este bolnava florenta_22 florenta_22 Buna ziua, O salariata este in concediu medical de 4 saptamani si a zis ca va mai avea inca 2 saptamani \\"probabil\\".O colega de-a salariatei ne-a spus ca ... (vezi toată discuția)
Cine poate fi reprezentant pentru verificarea angajatilor in concediu medical? Anastasia12 Anastasia12 Buna ziua! Normele de aplicare din 11 mai 2010 a prevederilor Art. 51, alin (3 \'1) din OUG nr 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari ... (vezi toată discuția)