avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbarea adresa domiciliu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbarea adresa domiciliu minor

Am divorțat anul trecut. Acum, am schimbarea adresa mea, în același oraș. Fiul meu trăiește cu mine. Cum pot modifica, de asemenea, adresa lui. Am nevoie să ceară permisiunea tatălui. Sau ce am de făcut?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:58, 27 Noiembrie 2012
depinde de ce se mentioneaza in sentinta, adica care este domiciliul comun
Nu aveti nevoie de acordul tatalui pt a schimba domiciliul, pt ca il schimbati in acelasi oras, veti da tatalui adresa unde v-ati mutat.
Era necesar acordul tatalui daca v-ati fi mutat din oras la o distanta mai mare sau din tara si astfel afecta exercitarea autoritatii parintesti a celuilalt parinte.
Art. 497
(1) Daca afecteaza exercitiul autoritatii sau al unor drepturi parintesti, schimbarea locuintei copilului, impreuna cu parintele la care locuieste, nu poate avea loc decat cu acordul prealabil al celuilalt parinte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autoritate parinteasca in comun stoica1979 stoica1979 Buna seara! Tinand cont ca domiciliul minorului a fost stabilit la mama in urma divortului, iar autoritatea parinteasca urmand sa fie exercitata de ambii ... (vezi toată discuția)
Domiciliu copil dupa divort parinti ataela1 ataela1 Prin sentinta de divort s-a hatarat ca,copii sa aibe domiciliul la domiciliul tatalui, si custodie comuna.Dar parintii locuiesc impreuna,nu s-a facut inca ... (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliu minor in timpul divortului DanaMaria16 DanaMaria16 Buna ziua. Sa va prezint speta mea. Am parasit domiciliul conjugal impreuna cu copilul (10 luni) in iulie 2016. Am intentat ordonanta presedentiala si divort ... (vezi toată discuția)