avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa auto

am cumparat in 2009 o autoutilitara care avea taxa de 1600euro la 10 vechime,cu motor de 1890 .euro 2.Acuma aceiasi motorizare la 14 ani cit are masina acuma cu depreciere imi de 375 de euro,diferenta sint obligati sa mi-o dea ,sau se calculeaza taxa actuala din anu 2012 tot la 10 ani cit o avut masina cind am inscriso eu in 2009. imi poate spune cineva cum se calculeaza,la taxa cu legia din 2012 ,cum trec la modul de calcul la 10 ani sau 14 ani cit are masina acuma.
Cel mai recent răspuns: r-c-cipi , utilizator 21:09, 27 Noiembrie 2012
buna seara ,mai concret ce solicitati restituire taxei achitate sau doriti sa achitati acum pentru inmatriculare ...
vreau sa solicit diferenta care ii de la 1600 de euro la momentu inmatriculari .si la 375 de euro care mi-o da la momentu de fata la 14 ani cit are masina
1600 de euro am platit taxa in 2009
solicitati restituirea taxei autut achitata la momentul inmatricularii nicidecum diferenta prin actiune in instanta solicitati anularea deciziei prin care s-a fixat taxa de inmatriculare si restituirea sumei achitate
in lege spune ca ,daca taxa auto calculata la momentul de fata este mai mica de cit cea platita se poate solicita restituirea diferentei .in cazul meu am platit in 2009 la vechimia masini de 10 ani 1600 de euro.si acuma de curind, am intrat si am calculato din nou dar la 14 ani cit are masina acuma ,si mi-a dat 375 de euro ,intrebarea mia este,cum se calculeaza se trece 10 ani cit o avut masina la momentul inschrieri ,sau 14 ani cit are in momentul de fata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto de inmatriculare opreadragos opreadragos Am si eu o intrebare, am o masina adusa din germania, inmatriculata in romania in anul 2008 la o valoare foarte mare a taxei de inmatriculare. In 2009 taxa de ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa de poluare auto zaris zaris Am achiziţionat în luna septembrie 2009 un autoturism nou (1461 cmc, euro 4). Am plătit 1100 lei taxa de poluare. Se poate recupera aceasta taxă. (vezi toată discuția)
Taxa la inmatriculare auto dupa finalizare leasing lilianabln lilianabln Buna seara, am urmatoarea problema: am achizitionat o masina dupa finalizarea unui contract de leasing din iunie 2009 al unei persoane juridice, iar acum ... (vezi toată discuția)