avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare casa fara impozit platit si fara succesiune ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare casa fara impozit platit si fara succesiune facuta

Buna ziua,

Am si eu o intrebare: Nu am facut succesiunea in urma mortii mamei mele din cauza ca nu a fost paltit impozitul la casa, masina si teren de catre parinti de prin anul 1995. Drept urmare eu nu apar in contractul de casa ci doar parintii mei. in urma discutiilor cu un notar ni s-a comunicat ca avem fiecare dreptul la jumatate de casa (eu si tatal meu vitreg - a fost facut contract de vanzare cumparare intre bunica si parintii mei iar eu nu am fost inclusa in actul de proprietate). Ideea este in felul urmator: anul acesta la fisc se inregistra pe numele tatalui meu (eu figurez cu 0 datorii la stat) o datorie de 120.000 de lei. Risca sa ramana fara casa (eu deja am rostul meu si nu prea ma mai intereseaza de acea casa.). Intrebarea este urmatoarea: imobilul poate fi scos la vanazre si dupa cumpararea de catre un nou proprietar sa se achite impozitul si cu datoriile aferente? eu nu detin suma aceea de bani, si nici tatal meu vitreg deci singura metoda de a achiat acel impozit plus alte restante la utilitati ar fi vinderea imobilului. De asemenea ma intereseaza daca poate fi vandut in conditiile in care nu s-a facut succeiunea dupa moartea mamei mele? stiu ca nu pot face succesiunea la casa fara ca tatal meu sa plateasca celalata parte de impozit. Ce ma sfatuiti sa fac ? sa renunt sau chiar se poate vinde casa fara succesiune si fara impozit platit ?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 11:51, 7 Septembrie 2016
Nu, fara dezbaterea succesiunii nu se poate vinde imobilul. Insa la succesiune vi se solicita certificatul fiscal care atesta situatia imobilului pe rolul fiscal la acel moment, inclusiv cu datoriile aferente (deci puteti dezbate succesiunea). Mostenitorii care preiau bunurile, preiau si datoriile aferente, insa la vanzare se schimba problema. Pentru instrainarea imobilului trebuie achitat impozitul, altfel nu se poate. Va trebui sa prezentati certificat fiscal care atesta plata la zi a taxelor si impozitelor catre stat.
Ultima modificare: Marți, 27 Noiembrie 2012
narcisa_salbatica, utilizator
La asta ma asteptam si eu... din pacate din inconstienta lui eu nu imi permit sa achit impozitul, el la fel, Pentru o asemenea datorie care creste in momentul de fata de la trimestru la trimestru chiar nu am cum sa il ajut ... Mai are si datorii la banci pe care refuza sa le plateasca (si cu bancile sau cu fiscul nu te poti juca) Multumesc de raspuns!
Ultima modificare: Marți, 27 Noiembrie 2012
LauraZizilas, utilizator
Dupa ce dezbateti succesiunea, puteti gasi un cumparator care sa achite acel impozit, scazand suma din pretul vanzarii. Puteti incheia antecontract pentru suma respectiva ca avans din pret, se scrie in antecontract ca suma va fi folosita pentru plata impozitului (ca sa aiba si cumparatorul o siguranta), apoi vindeti fara probleme si incasati restul de pret.
Multumesc de raspuns,


ma poate ajuta cineva sa deschid succesiunea la tribunal?


[edit: mesaje conexate]
Ultima modificare: Miercuri, 7 Septembrie 2016
trandafir2, moderator
Buna ziua, mai exista si posibilitatea sa vindeti partea dvs. de mostenire cu totul, adica sa vindeti drepturile succesorale (desigur pentru un pret diminuat), iar ulterior cumparatorul va exercita drepturile succesorale in locul dvs., adica va solicita dezbaterea mostenirii, plata impozite, evantual partaj sau ce se mai impune in cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj succesoral urmat de vanzare -cumparare cristinaiasi cristinaiasi Buna ziua. Vroiam sa va intreb a cat parte din mostenire imi revine in urma vanzarii unui teren la tara in urmatorul caz: -parintii mei au divortat cand ... (vezi toată discuția)
Mostenire- dorim sa vindem, cum putem proceda? moprea moprea Buna ziua, Tatal meu s-a recasatorit, dupa ce mama mea a murit cand eu aveam 7 ani si fratele meu12 ani. Tatal meu a decedat in anul 2004. Am facut ... (vezi toată discuția)
Mostenire Nina1 Nina1 Tatal meu a mostenit casa parinteasca. Acum vrea sa o vanda. Actele sunt pe numele parintilor care sunt decedati. Ce acte trebuiesc intocmite pentru a putea ... (vezi toată discuția)