Avem contractat un credit invaloare de 55000 CHF, din august 2008. Cum s-a marit comisionul de administrare, precum si cresterea necrontrolata a valutelor, aceste lucruri ne-au adus in imposibilitatea de a mai plati o rata care in cateva luni a crescut cu 6 milioane. Am facu cerere la banca pentru a ni se prelungi perioada de rambursare, dar prin variantele oferite(ramburasare anticipata pana la 31 martie, refinantare???), am fost refuzati. Am specificat ca ar fi si in interesul nostru personal, cat si al bancii ca sa fim cu ratele platite la timp
Specific ca in cazul in care banca ar gasi ca solutie executarea noastra silita, nu prea ar fi bine. Locuinta in care stam este cumparata de la stat si timp de 10 ani nu poate fi nici vanduta nici ipotecata. In plus cladirea este foarte veche. Daca reuseam sa o ipotecam, faceam un singur credit, mare si bun pentru imbunatatirea locuintei care era intr-un hal, fara de hal. Masina pe care o avem este veche, deci in aceste conditii, cu ce argumente sa conving banca sa ne prelungeasca termenul de rambursare? Nici prin cap nu ne-a trecut sa nu vom putea achita ratele, si ne dorim din tot sufletul acest lucru.
Avem un girant, care si el locuieste in tr-o casa in diviziune. Chiar daca pe toti ne-ar executa tot nu si-ar putea recupera banii. Ce ma sfatuiti?
Verificati clauzele contractuale, sunt toate in regula, nu exista acolo nici un fel de clauze abuzive??
daca da, faceti o plangere la OPC, si vedeti ce solutie sa va lua.
Totodata, formulati in scris, catre banca, dorinta dvs. de a mari perioada de rambursare; dupa refuz, ati putea incerca si o actiune in instanta, aratand ca garantiile nu valoreaza cuantumul creditului, ca datorita cresterii cursului nu mai puteti plati, etc. etc. Nu pot garanta ca se va admite o astfel de actiune, neexistand hotarari in acest sens, dar cineva trebuie sa dea startul.
Salariile şi alte venituri periodice realizate din muncă, pensiile acordate în cadrul asigurărilor sociale, precum şi alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia pot fi urmărite:
a) până la 1/2 din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere sau de alocaţie pentru copii;
b) până la 1/3 din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.
Practic ei va pot popri salariile amandurora, pentru 1/3 din acestea. Dar va vor executa si garantul, pentru 1/3 din salariu. Cel mai bine este sa faceti o adresa catre Conducerea Bancii in care sa explicati toate acestea si sa solicitati extinderea perioadei de creditare.
Am facut toate demersurile, am facut cerere de la inceputul lunii ianuarie, am vorbit si cu directorul sucursalei, am adus documente care sa ateste situatia. Au spus ca sunt legati de maini si de picioare de normele BNR. In aceste conditii cred ca numai banca vapierde, deoarece, chiar daca platim si 1/3 garantului, tot nu se ajunge la suma ratei
Executare silita credit
BabSi
As dori sa aflu daca pentru neachitarea unui credit de nevoi personale, fara garantie, imprumutantului, care este angajat permanent si are un venit salarial ... (vezi toată discuția)