avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire peste limita legala
Discuție deschisă în Executare silită

poprire peste limita legala

Ce se poate dace in urmatoarea situatie:
-Se intirzie 4 rate la un credit. A patra luna se plateste toata suma si este in grafic
- dupa 3 saptamani creditorul face incuviintare silita, si se blocheaza conturile Suma ramasa de ramburasat este de 2400 lei dar solicita cu tot cu executor 6100.daca maa executa silit si pe mine si pe giranti in doua luni termina suma de 2400 .

Intrebare1
Pot face contestatie la executare pentru ca suma nu corespunde, orice penalitati ar fi sau dobinzi(0.01% pe zi la suma intirziata , in speta fiind 1000 lei)si intrucat sunt la zi cu graficul de rambursare sa cer repunerea in termen?

Banca retine toata suma care este virata in cont, nu numai 1/3.Este vorba de o singura poprire.

Am dorit sa inchit contul de la bnaca si banca refuza sa inchida contul pe motiv ca s-a cerut de executor blocarea lui..

Ma poate obliga sa raman clientul lor daca nu mai doresc? Nu executorul dispune inchiderea sau nu a contului.Practic nu mai doresc sa fiu clientul lor.

Intrebare 2

ce pot face in aceasta situatie in raport cu banca.Constituie sau nu abuz in primul rind faptul ca mi-a retinut tot salariul si in al doile rand refuza sa imi inchida contul si ma forteaza sa le platesc comisioane deadministrare.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: bestlegis , utilizator 00:13, 7 August 2016
DA, puteti face contestatie la executare. Va recomand sa va folositi si de prevederile art. 663 din Codul de procedura civila.
Banca, practic, nu va inchide contul dvs. pana cand exista poprirea.
Conform Ordinul ministrului Justitiei 2.561/2012, onorarariul maxim pentru creantele in valoare de pana la 50.000 lei inclusiv, este de 10% din suma reprezentand valoarea creantei ce face obiectul executarii silite; in cazul in care onorariul excede această valoarea puteti solicita in cadrul contestatiei la executare silită reducerea acestuia.
In cazul poprii instituite asupra salariilor sau a altor venituri periodice realizate din munca, ori pensii sau orice alte sume care se platesc debitorului periodic si au ca destinatie asigurarea mijloacelor de existenta ale acestuia, se urmaresc astfel:
pana la 1/2 din venitul lunar pentu sumele datorate debitorului cu titlu de obligatie de intretinere sau alocatii pentru copii;
pana la 1/3 din veniturile lunare nete pentru orice alta categorie de sume datorate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire de catre executor judecatoresc marian72 marian72 Buna ziua ! Am instituita o poprire de catre un executor judecatoresc ,in suma de 4,372 lei , dintre care 826 lei sunt cheltuieli de executare silita ... (vezi toată discuția)
Cuantum 1/3 executare silita 123adi 123adi Bua ziua, Am de achitat unei persoane o suma de 9000 lei. Salariul net al meu este de 2400 lei. Am primit de la executor instiintare in car mi se comunica ca ... (vezi toată discuția)
Cesionare creanta catre o alta firma de recuperare. VatafuF VatafuF Buna ziua. Tatal meu a fost executat prin executor judecatoresc incepand din anul Octombrie 2012 pentru o datorie la o banca de 6655 lei + 1417 lei (probabil ... (vezi toată discuția)