avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cuantum 1/3 executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Cuantum 1/3 executare silita

Bua ziua,
Am de achitat unei persoane o suma de 9000 lei. Salariul net al meu este de 2400 lei. Am primit de la executor instiintare in car mi se comunica ca mi se aplica o poprire asupra a 1/3 din salariu(venit net), adica asupra sumei de 800 lei.
Avand in vedere ca am un credit imobiliar, banca ese creditor de rangul 1 asupra sumei de 1600 lei. Avand in vedere ca am si eu nevoie de cheltuieli de subzistenta , va rog sa-mi comunicati daca 1/3 se aplica la restul de 800 lei , dupa ce bancii i-a fost platita rata , sau 1/3 se aplica asupra intregului venit de 2400 lei??????
Ce pot face ???????????
Multumec frumos
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 16:25, 4 Decembrie 2015
Din 2400. Dacă vreți, puteți face contestatie la executare pt a cere ca poprirea sa fie pe mai puțin.
multumesc frumos
Banca mi-a comunicat ca 1/3 se aplica asupra sumei de 800 pentru ca ea e creditor de rangul 1 asupra veniturilor din salarii. In conditiile cand o sa creasca euro, rata se poate duce la 1800-2000 lei . Cine isi recupereaza primul suma???????
multumesc
Dacă banca nu vă execută silit, atunci suma poprită, toată, se duce la creditorul care a cerut executarea silită a bunurilor din patrimoniul dvs.
Banca nu are dreptul la acea sumă dacă nu a început executarea silită. dacă a început executarea și banca, se va reține 1/2 din salariu și toată suma va merge la bancă. După ce banca își va fi reținut întreaga creanță pentru care a cerut executare, inclusiv dobânzi și penalități, va lua și celălalt creditor, executarea reducându-se la 1/3 din salariu.
Dar la bancă veți da imobilul și nu vor mai avea voie să execute altceva , că tocmai s-a votat legea dării în plată.
Ultima modificare: Vineri, 4 Decembrie 2015
IMicro Bucuresti, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creanta cu executare silita rosculescupetre rosculescupetre Buna ziua. Sunt lider de sindicat si ieri30.05.2013 a venit la mine un membru de sindicat cu ,,necazul\\" de a fiexecutat silit pentru un credit de 9000 ... (vezi toată discuția)
Amenintare executare silita credit vladp33 vladp33 buna ziua, in urma cu 4 ani am incheiat un credit nevoi personale fara garantii, (doar pe baza adevereintei de venitsi a buletinului), rata a crescut periodic ... (vezi toată discuția)
Lamurire la executare silita MihaelaAna MihaelaAna Sunt un pic confuza si sper sa fiu lamurita un pic nmai bine,am hotarare judecatoreasca de executare silita cu poprire pe slar,pana aici ie bine,dar sunt si ... (vezi toată discuția)