Bua ziua,
Am de achitat unei persoane o suma de 9000 lei. Salariul net al meu este de 2400 lei. Am primit de la executor instiintare in car mi se comunica ca mi se aplica o poprire asupra a 1/3 din salariu(venit net), adica asupra sumei de 800 lei.
Avand in vedere ca am un credit imobiliar, banca ese creditor de rangul 1 asupra sumei de 1600 lei. Avand in vedere ca am si eu nevoie de cheltuieli de subzistenta , va rog sa-mi comunicati daca 1/3 se aplica la restul de 800 lei , dupa ce bancii i-a fost platita rata , sau 1/3 se aplica asupra intregului venit de 2400 lei??????
Ce pot face ???????????
Multumec frumos
multumesc frumos
Banca mi-a comunicat ca 1/3 se aplica asupra sumei de 800 pentru ca ea e creditor de rangul 1 asupra veniturilor din salarii. In conditiile cand o sa creasca euro, rata se poate duce la 1800-2000 lei . Cine isi recupereaza primul suma???????
multumesc
Dacă banca nu vă execută silit, atunci suma poprită, toată, se duce la creditorul care a cerut executarea silită a bunurilor din patrimoniul dvs.
Banca nu are dreptul la acea sumă dacă nu a început executarea silită. dacă a început executarea și banca, se va reține 1/2 din salariu și toată suma va merge la bancă. După ce banca își va fi reținut întreaga creanță pentru care a cerut executare, inclusiv dobânzi și penalități, va lua și celălalt creditor, executarea reducându-se la 1/3 din salariu.
Dar la bancă veți da imobilul și nu vor mai avea voie să execute altceva , că tocmai s-a votat legea dării în plată.