avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... salarii nerecuperate
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

salarii nerecuperate

Buna ziua,
De circa doi ani de zile sunt inscris la masa credala a unei firme care a intrat in insolventa ,cu cateva salarii restante.Este posibil ca dupa trei ani aceste datorii sa se prescrie si sa pierd acesti bani?
Cel mai recent răspuns: altgigel , utilizator 09:01, 4 Decembrie 2012
Daca v-ati inscris la masa credala, inainte de implinirea termenului de prescriptie, aceste creante nu sunt prescrise. Faptul ca procesul se judeca de atata timp nu va afecteaza, este important ca cererea de plata a creantei sa fi fost facuta inainte de implinirea termenului de prescriptie de 3 ani.
Aceasta cerere de plata a creantei este tabelul cu cei inscrisi la masa credala?
Da aceasta cerere este tabelul definitiv al creantelor.Daca societatea se afla in faliment, este destul de greu sa v recuperati salariile restante. In cazul valorificarii bunurilor societatii, salariatii sunt o categorie de creditori privilegiata intrucat la obtinerea unor sume de bani sunt printre primii catre care se va face distribuirea de sume. Daca societatea este in reorganizare, atunci sansele dvs sunt mari.
Societatea este in faliment,toti angajatii au fost disponibilizati...societatea are terenuri si cladiri in valoare de cateva milioane de euro pt. care se fac licitatii dar cum piata imobiliara este moarta nu ramane decat sa asteptam.Multumesc pt. informatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare salarii restante de la soc aflata in insolventa! Mateias Loredana Mateias Loredana Buna ziua, Lucrez la o soc aflata in insolventa (pe parcurs sa aprobat planul de reorganizare al soc.)si am restante salariale in jur de 5 luni. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit de la firma aflata in insolventa, dupa expirarea perioadei de reorganizare laumari laumari Buna ziua, va rog sa-mi raspundeti la o chestiune referitoare la posibilitatea de a recupera o datorie de la un client aflat in prezent in insolventa, la a ... (vezi toată discuția)
Salariu neplatit in insolventa disponibilizatoltchim disponibilizatoltchim Va rog sa imi spuneti daca pe timpul insolventei administratorul judiciar poate trece la masa credala datoriile curente, creante izvorate dupa instituirea ... (vezi toată discuția)