Buna ziua! O colega (subordonata) de servici, mai bine zis fosta colega (subordonata) deoarece a depus cererea de incetare a contractului de munca pe 5.11.2012 si de pe data de 20 nu mai activeaza in firma. A avut neinspirata ideie sa depuna azi 28.11.2012, o plangere la politie pe numele meu, in care povesteste cum in perioada de 4 luni cat a lucrat cu mine a trebuit sa sufere repetatele avansuri si propuneri cu tenta sexuala, din partea mea. Ca a solicitat adeverinte care nu i-au fost eliberate (in conditiile in care numai in luna noiembrie actele spun cu nr de inregistrare si data, ca i-au fost eliberate de catre firma 3 adeverinte pentru banca. Sustine in declaratia respectiva ca nu a fost platita de catre firma pentru luna noiembrie, desi firma detine un proces verbal prin care i se atribuie suma de bani din salariu care i se cuvenea, pana la iesirea statelor de la contabilitate. si alte cateva acuze de genul acesta. Mentionez ca toate activitatile si interactiunile dintre mine si fata respectiva au avut loc TOT TIMPUL in prezenta colegilor de servici. A trebuit sa merg la politie si sa dezmint toate acestea. Ma gandesc foarte serios sa o determin sa raspunda pentru prejudiciul de imagine adus (tinand cont de faptul ca din gura in gura, pana si politia o stie pe fata ca avand obiceiuri curente in sensul expus mai sus. Astept un sfat pertinent! Multumesc!
Din ceea ce s-a expus in mesaj plangerea penala nu ar avea justificare in fata organelor de politie in sensul ca faptele respective nu se incadreaza in regimul penal cu atat mai mult cu cat afirmatiile ar trebui sa aiba si o sustinere probatorie.
Impotriva respectivei domnisoare se poate formula actiune in instanta, daca exista probe temeinice ca au fost aduse prejudicii fie de imagine firmei sau direct persoanei vizate,de reputatie,ale onoarei si demnitatii.
Totodata, daca aceasta face afirmatii neprobate sau calomnioase de natura sa atraga raspunderea penala, civila se poate formula impotriva ei plangere la organul de politie privind denuntul calomnios.
Denunt calomnios
Dana Marin
Mai exista in CP infractiunea de denunt calomnios? Vreau sa fac o plingere pentru niste minciuni neprobate scrise despre mine, cu intentie rea, intr-o plingere ... (vezi toată discuția)
Plangere de calomnie
dumiras
ce sanse am ca un vecin sa fie tras la raspundere pe motiv de calomnie pt unele afirmatii care au fost facute la adresa mea ,afirmatii de furt infirmate de ... (vezi toată discuția)