avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... A.F. obligate la Taloane de identificare HG 1334/2004
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

A.F. obligate la Taloane de identificare HG 1334/2004

Administratia pietei tg jiu obliga A.F.-urile la intocmirea taloanelor de identificare "spun ei conform HG 1334/2004" hotarire care modifica si completeaza o alta hotarire si anume(Hotarirea 661 din 12 07 2001) care se refera la procedura de eliberare a certificatului de producator.
conform HG 1334 art 9 se modifica precum urmeaza:
Dupa alineatul (1) al art 9 se introduc trei noi alineate , alineatele (1.1), (!.2),si (1.3), cu urmatorul cuprins:
"(1.1) La data inchirierii locului de vinzare , administratorul pietei este obligat sa inscrie in registrul de evidenta special infiintat datele de identificare a persoanelor fizice sau juridice care au inchiriat locul de vinzare , cantitatea estimata a fi comercializata precum si data ,seria si numarul chitantei care atesta plata chiriei. Modelul registrului de evidenta este prevazut in anexa nr 4.
(1.2) La data inchirierii locului de vinzare ,administratorul pietei va afisa in mod vizibil ,la fiecare punct de vinzare,talonul de identificare a producatorului agricol sau dupa caz a comerciantului persoana juridica.
(1.3) Talonul de identificare , al carui model esta prevazut in anexa nr 5 , cuprinde urmatoarele date :
a) numele si prenumele producatorului agricol sau a comerciantului , dupa caz;
b) seria si numarul certificatului de producator sau ,dupa caz ,codul unic de identificare a comerciantului;
c) denumirea produselor si localitatea de origine a acestora."
Articolul 9 din Hotarirea 661 din 12 07 2001 privind procedura de eliberare a certificatului de producator are urmatorul cuprins:
Art. 9
(1) Accesul producatorilor in piata, inchirierea de mese si cintare se pot face numai pe baza certificatului de producator.

in contextul acestei hotariri as dori sa stiu daca sunt obligate la intocmirea acestor taloane de identificare societatile comerciale , A.F -urile precum si P.F.-urile care inchiriaza spatii comerciale in piete agroalimentare.

cu mult respect Jereb Jorj Albert TG-JIU
Cel mai recent răspuns: alberttgjiu , utilizator 21:26, 14 Martie 2005
"BAI OAMENI BUNI" ia auziti si va minunati :(cica pe spatele acestor taloane "mai nou" trebuie sa scriem sumele incasate in ziua precedenta)
NEBUNEALA CURATAAA adica eu administrator al unei societati trebuie sa dau socoteala administratorului pietei, cel caruia lunar ii dau bani pe chirie pe spatiu ,cu cit iau eu marfa , cu cit o vind si cit cistig "ha" pai atunci Garda financiara ,Administratia financiara, Politia Economica ce rol mai au "o sa pazeasca ciini vagabonzi" TARA LU PAPURA VODA asta e . Unde mai e confidentialitate daca toate taxatoarele si bugetarele pietei stiu cit rulez si cit cistig eu.
Nu stiu unde sa ma adresez ,ce sa fac cum sa scap de aceste abuzuri ,va rog ajutatima.
Cu acelasi mult respect Jereb Jorj Albert TG-JIU
nu cred asa ceva "nima nu stie nimic?"
Stimate domn,

Mai intai de toate, administratorul pietei ar trebui sa cunoasca, in primul rand, ca mai exista si alte acte normative decat acel HG 1334/2004, iar cateva mai importante dintre acestea, care privesc comerciantii care livrează bunuri cu amanuntul catre populatie (nu producatorii agricoli individuali) sunt OG nr. 99/2000, modificata in 2002 si OUG nr.28/1999 (republicata in 2005).
Cred ca "priceputii" din administratia pietei ar trebui sa mai faca niste lectura juridica si sa vada ca "ineptiile" lor cu verso-ul talonului ... se aplica doar pentru producatorii agricoli individuali şi nu pentru comercianti care, conform ultimului dintre actele normative mentionate anterior, de rang superior HG-ului, trebuie sa vanda populatiei pe baza de bon fiscal, fiind obligati sa detina case de marcat (nu sunt exceptati nici comerciantii care vand produse agricole, ci doar producatorii agricoli individuali).

Parerea mea ca obligatia facerii Talonului apartine administratiei pietei pentru ca ei sunt cei care tin registrul de evidenta si care au rol de garanta populatia ca ce scrie pe talon este intocmai cu ce au verificat ei. Pai care-i rolul administratiei pietei? Eu cred ca rolul e acela de a proteja consumatorul (populatia) care cumpăra ca vânzatorul indeplineste conditiile cerute de lege pentru a putea sa vanda in acea piata.

Poate organizeaza cineva o asociatie a administratorilor de piete care sa organizeze niste cursuri pentru personalul societatilor care administreaza piete ... sa-i mai lumineze si pe ei cineva ...
new site scandal de piata www.scandaldepiata.home.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

H.g. 1334/2004 taloane de identificare pt asociatii familiare Administratia pietei tg jiu obliga A.F.-urile la intocmirea taloanelor de identificare "spun ei conform HG 1334/2004" hotarire care modifica si completeaza o ... (vezi toată discuția)
Asociatii familiale obligate la intocmirea de taloane de identificare conf hg 1334/2004 Administratia pietei tg jiu obliga A.F.-urile la intocmirea taloanelor de identificare "spun ei conform HG 1334/2004" hotarire care modifica si completeaza o ... (vezi toată discuția)
Certificat de producator tomacu_lucian27 tomacu_lucian27 daca am S.R.L. mai am nevoie decertificat de producator pt executarea a 2 sere si a produce legume pt vanzare? (vezi toată discuția)