Buna,
Sunt sub un contract pe perioada determinata si as dori sa imi bag lichidarea la zi dar am inteles ca nu se poate doar dupa cele 20 de zile de preaviz, exista alta posibilitate de a inceta contractul fara acordul partilor sau absente nemotivate?
Multumesc
Acordul partilor (art.55 lit.b C.mun) nu inseamna si efectuarea preavizului ... numai in cazul demisiei aceasta poate fi cu sau fara preaviz (art.81 C.mun.).
In cazul demisiei, termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.
Asadar, verificati in c.i.m. si vedeti care este termenul de preaviz...
Daca nu va mai prezentati la munca, veti fi pontat nemotivat pentru absente si in urma unei cercetari disciplinare prealabile, se poate lua inclusiv masura desfacerii disciplinare a c.i.m.
Da intradevar in contract scrie despre acordarea zilelor de preaviz, dar eu nu pot astepta atat de mult , pe baza unui proces in instanta am castigat vechiul loc de munca mult mai avantajos ca acesta
Preaviz
Ma numesc Manea Adrian și lucrez la compania CGS de aproximativ 3 luni și aș vrea să știu cum se procedează cu acel preaviz,deoarece mi se spune că mi ... (vezi toată discuția)