avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Deducere tva la ONG
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Deducere tva la ONG

Buna ziua,un ong (club sportiv) s-a inregistrat in scopuri de tva ,ca asa avrut.Ulterior s-a decis sa desfasoare si activitati economice,inca nu a platit impozit pr profit..Intrebarea este pot sa deduc tva-ul de pe toate facturile?pt ca eu am dedus tva-ul de pe toate facturile(si act economice si non profit).
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 07:09, 6 Decembrie 2012
puteti deduce numai tva aferenta achizitiilor utilizate pentru activitatile economice taxabile dpdv al tva.
Se poate baza legala va rog,pt ca imi cere presedintele ong.Multumesc.
ART. 145 Sfera de aplicare a dreptului de deducere
(2) Orice persoană impozabilă are dreptul să deducă taxa aferentă achiziţiilor, dacă acestea sunt destinate utilizării în folosul următoarelor operaţiuni:
a) operaţiuni taxabile.
mi-am amintit in cele din urma ca exista prevederi mai clare in acest sens...

art. 147 cod fiscal
1.Persoana care realizează atât operaţiuni pentru care nu are calitatea de persoană impozabilă, în conformitate cu prevederile art. 127, cât şi operaţiuni pentru care are calitatea de persoană impozabilă este denumită persoană parţial impozabilă.
2.Persoana parţial impozabilă nu are drept de deducere pentru achiziţiile destinate activităţii pentru care nu are calitatea de persoană impozabilă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de colaborare-chirie serbanramona82 serbanramona82 Societatea X, in calitate de proprietar, pune la dispozitie soc Y, un spatiu de 5mp, in care soc y va desfasura activitati de jocuri si noroc. Este vorba ... (vezi toată discuția)
Tva ileanaturti ileanaturti Un agent economic are 5 imobile in proprietate, pe langa activitatea principala realizeaza si venituri din inchirierea acestor imobile. In anul 2004 a depus ... (vezi toată discuția)
Tva deductibil? MARY081968 MARY081968 buna seara am o intrebare,...daca poate cineva sa imi raspunda...o societate ( microintr) detine o barca cu motor....caruia i s-a defectat ... (vezi toată discuția)