avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... graviduta la reintoarcerea din concediu ingrijire copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

graviduta la reintoarcerea din concediu ingrijire copil

Buna ziua,
Sunt o mamica aflata in concediu de ingrijire copil pana la 2 ani.Copilul meu implineste 2 ani pe 6 feb 2013.In prezent sunt insarcinata in 20 de saptamani.
In momentul reintoarcerii la locul de munca(6 feb 2013) voi avea 30 de saptamani de sarcina.
As dori si eu raspuns de la dumneavoastra la urmatoarele intrebari:
1.Ce am de facut in aceasta situatie?Cand anunt angajatorul de aceasta a doua sarcina?
2.Am aflat, din unele surse, ca nu ma mai doresc la firma.Ma pot concedia in situatia data?
3.Firma la care am lucrat, este cu capital privat , si este in plina dezvoltare.Si-a mai deschis inca un punct de lucru in alt oras.Ma pot concedia sau trimite in somaj?
4.De la data reintoarcerii la locul de munca eu pot beneficia de concediu prenatal si postnatal(126 de zile) data nasterii 19.04.2013?Daca raspunsul este afirmativ ce venit mi se va considera la calculul concediului medical?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: elenarai , utilizator 19:54, 4 Decembrie 2012
1. - Cineva, o ruda, a pus aceeasi intrebare in numele dvs.
- Cititi pe
www.avocatnet.ro/content/for...

2. Nu mai anuntati pe angajator de a doua sarcina.

3. In ziua de 04.02.2013 (vineri) faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM cu data de 07.02.2013.
- Indemnizatia pentru CCC1 o primiti si pentru ziua in care copilul implineste 2 ani.

2. - Pe data de 07.02.2013, cand ar trebui sa incepeti activitatea prezentati angajatorului certificatul pentru concediul de maternitate (sarcina si lauzie = pre si postnatal), incepand cu data de 07.02.2013.
- Indemnizatia pentru concediul de maternitate se calculeaza pe baza veniturilor din ultimele 6 luni
- Pentru aceasta aduceti o adeverinta de la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala cu veniturile (din indemnizatia pentru CCC1) pe ultimele 6 luni (august 2012 - ianuarie 2013).

3. Pe perioada cat sunteti in CCC si in concediu de maternitate nu puteti fi concediata.

4. Apoi, cand doriti sa intrati in CCC2, procedati asa cum ati procedat pentru a intra in CCC1.

Va multumesc frumos pt raspunsul dat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insarcinata in timpul ccc1 babanina babanina Buna ziua.Momentan sunt in CCC1. cu handicap si sunt insarcinata.Certificatul de incadrare in grad de handicap expira in 14 ianuarie 2016, cand voi avea doar ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie cic pal erzsebet pal erzsebet In legatura cu Legea prenatal sau postnanal: Daca o mama e la cresterea copilului pina la varsta de 2 ani,care ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil rox_ann07 rox_ann07 sunt in crestere copil din iunie 2011 si as mai avea de luat indemnizatie pana in iunie. Acum sunt insarcinata in 2 luni si as vrea sa stiu daca in acest caz ... (vezi toată discuția)