avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Insarcinata in timpul CCC1
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Insarcinata in timpul CCC1

Buna ziua.Momentan sunt in CCC1. cu handicap si sunt insarcinata.Certificatul de incadrare in grad de handicap expira in 14 ianuarie 2016, cand voi avea doar 25 saptamani de sarcina,adica 6 luni sarcina. In condediu prenatal as putea sa intru doar din saptamana 31(7 luni).Data probalila a nasterii a urmatorului copil ar fi in aprilie.Ce imi recomandati sa fac in cazul acesta?
Am dreptul sa-mi iau cocedii medicale din ianuarie (6 luni sarcina) pana pot sa intru in prenatal si apoi sa intru in prenatal?Bineinteles, cu acordul medicului ginecolog.Voi putea beneficia de CCC2 si cum imi va fi calculata indemnizatia de CCC2?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:13, 15 Octombrie 2015
1. Daca nu puteti relua activitatea puteti sa luati concediu medical pana veti intra in concediu de maternitate (sarcina si lauzie = pre si postnatal).

2. Dupa terminarea concediului de maternitate veti intra in CCC2.

3. - Indemnizatia pentru CCC2 este de 85% din medica veniturilor nete pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) dar nu poate fi mai mica de 600 lei pe luna.
- In veniturile pe cele 12 luni intra veniturile din indemnizatia pentru CCC1, veniturile din indemnizatiile pentru concedii medicale si veniturile indemnizatia pentru concediul de maternitate.
Va multumesc pentru raspunsuri.Dar mai am o nelamurire.Cine imi va plati concediile medicale si concediul de maternitate (pre si postnatal) ?Cu primul copil angajatorul ,respectiv scoala,imi platea concediul de maternitate,Dat fiind faptul ca atunci nu voi fi angajata ,cine imi va plati concediile medicale si cel de materniatate?Sau raman descoperita pana voi primi indemnizatia pt CCC2?
1. De ce nu va mai poate plati scoala?

2. - Ati avut contract individual de munca (CIM) pe perioada determinata?
- Daca da, cand a incetat CIM?
1. Scoala nu ma mai poate plati ,d-ce am fos suplinitoare si am avut contract pe durata determinata pana in luna august 2013,cand am intrat in CCC1.CIM pentru suplinitori se fac pe durata unui an de zile.Atunci cum as putea proceda?
2.As mai avea o varianta sa-mi prelungesc CCC1 cu handicap,d-ce certificatul de incadrare in grad de handicap l-am obtinut cand copilul avea un an jumate si expira dupa un an de zile,in ianuarie 2016,cand copilul implineste 2 ani jumate.Ar trebui sa ma duc iarasi la reevaluare,sa-mi prelungeasca pana la 3 ani, dar comisiile sun foarte subiective si nu e sigur ca-mi va acorda.
1. Daca ne-ati fi intrebat atunci, in 2013, v-am fi spus sa va inregistrati la Agentia de Somaj si ati fi beneficiat de continuitate pentru CCC2.

2. - Ar fi buna varianta sa obtineti certificat de handicap pentru copil pama la varsta de 3 ani si si veti fi in CCC1 pana implineste copilul 3 ani.
- Apoi veti intra direct din CCC1 in CCC2 si veti primi aceeasi indemnizatie.

3. Daca nu se poate in varianta de mai sus atunci luati legatura cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) sa vedeti daca va poate plati ea concediile medicale si concediul de maternitate pentru a putea intra apoi in CCC2.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere a copilului laura333 laura333 am un baietel care pe 19 oct implineste 2 ani, tb sa nasc un alt baietel in jurul aceleiasi date, intrebarea mea ar fi: daca nasc pe 19 oct, intru direct in ... (vezi toată discuția)
Plata concediului maternitate babanina babanina Buna ziua.Sunt insarcinata in luna a 6-a,mai exact in saptamana 25 de sarcina.Dupa calculele mele as putea intra in prenatal incepand cu 7 februarie 2016,data ... (vezi toată discuția)
Plata indemnizatie bebe 2 byanca1984ro byanca1984ro Buna ziua. In iunie 2014 am nascut bebe 1, in mai trebuie sa ma intorc la munca din CCC 1 dar atunci voi fi insarcinta in 7 luni, urmand sa nasc in august bebe ... (vezi toată discuția)