avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Plata indemnizatie bebe 2
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Plata indemnizatie bebe 2

Buna ziua. In iunie 2014 am nascut bebe 1, in mai trebuie sa ma intorc la munca din CCC 1 dar atunci voi fi insarcinta in 7 luni, urmand sa nasc in august bebe 2.
1. Cum procedez, intru direct in prenatal la aceeasi data la care trebuie sa incep munca? Ma incadrez in cele 126 de zile pre si post natal.
2. Indemnizatia pe care o iau acum este de 850 lei, voi avea aceeasi indemnizatie la bebe 2? sau va fi 85% din 850 lei?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:54, 9 Ianuarie 2016
1. Dupa ce se termina CCC1 faceti cerere catre angajator prin acre solicitati incetarea suspendarii contractului individual de munca (CIM) si reluarea activitatii.

2. - Cu aceeasi data cu care solicitati reluarea activitatii puteti sa prezentati certificat medical pentru concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal).
- Pentru calcularea indemnizatiei pentru concediu de maternitate trebuie sa aduceti adeverinta de la AJPIS cu veniturile pe ultimele 6 luni de CCC1.

3. Pentru a intra in CCC2 veti proceda la fel cum ati procedat cand ati intrat in CCC1.

4. - Indemnizatia pentru CCC2 este de 85% din media veniturilor nete pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).
- In aceste venituri intra veniturile din indemnizatia pentru CCC1 si din indemnizatia pentru concediul de maternitate.
- Indemnizatia pentru CCC2 nu poate fi mai mica de 600 lei lunar (la care se va adauga si alocatia de stat pentru copii).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Continuitate indemnizatie crestere al 2-lea copil mimimedia mimimedia In data de 20 iunie 2016 copilul face 2 ani, deci ar trebui sa reiau activitatea pe 20 mai 2016. Sunt insarcinata si voi naste pe 31 iulie 2016. Voi face ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil r_vosy r_vosy Buna ziua! Ma numesc Ionela, am 34 de ani si va rog, daca se poate sa ma lamuriti intr-o problema. Am nascut in iunie 2012 si am optat pentru 1 an de ... (vezi toată discuția)
Insarcinata in timpul concediului de crestere copil Cristina_Alex Cristina_Alex Daca actualul concediu de crestere copil se termina pe 13 decembrie (atunci ar trebui sa ma intorc la munca) si urmeaza sa nasc al doilea copil pe 30 ianuarie, ... (vezi toată discuția)