Buna ziua.Sunt insarcinata in luna a 6-a,mai exact in saptamana 25 de sarcina.Dupa calculele mele as putea intra in prenatal incepand cu 7 februarie 2016,data estimata a nasterii find 30 aprilie.Pana in 14 ianuarie 2016 beneficiez de indemnizatie de crestere copil incadrat intr-un grad de handicap mediu. Luna aceasta nu pot intra in concediu de maternitate cu al doilea copil,numai incepand din februarie 2016,cand pot sa-mi iau prenatal.
Intrebarile mele sunt urmatoarele,daca ma puteti ajuta:
- Daca din 15 ianuarie mi se acorda concediu medical si apoi din februarie sa intru in prenatal, cine imi va plati aceste concedii?Am fost profesor suplinitor si nu mai am contract de cand am ramas insarcinata cu primul copil.Oare Casa de Asigurari imi poate plati aceste concedii? Poate medicul sa-mi acorde un concediu medical simplu pana pot intra in cel prenatal?
- Voi putea beneficia de indemnizatia de crestere copil 2 si care ar fi modul de calcul,daca veniturile mele sunt costituite doar din peroade asimilate,adica concedii medicale si concediu crestere copil?
1. - Imediat dupa incetarea contratului individual de munca (CIM) trebuia sa va inregistrati la Agentia de Somaj (chiar daca la acea data erati in concediu de maternitate).
- Fiind in somaj indemnizat, dupa concediul crestere copil (CCC1), puteati sa beneficiati de concedii medicale, concediu de maternitate si apoi de CCC2.
2. - Luati legatura cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate sa vedeti daca puteti duce acolo certificatele medicale incepand cu data de 15 ianuarie.
- Daca da, atunci veti putea beneficia apoi si de CCC2.