avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Formalitati pentru PFA-DSV, Sanepid, Finante?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Formalitati pentru PFA-DSV, Sanepid, Finante?

Buna ziua. Tocmai mi-am depus actele la ORC pentru PFA, cu activitate principala de comert cu amanuntul, cod CAEN 4711. Miercuri trebuie sa merg sa le ridic. As dori niste lamuriri, daca se poate. Care sunt pasii care urmeaza sa ii fac? Stiu ca trebuie sa ajung la Finante. Acolo de ce am nevoie? De la DSV si Sanepid e necesar sa obtin avize? Am nevoie de casa de marcat, nu? De stampila rotunda si ceva registre. Registrele le iau cu mine la Finante parca, unde trebuie sa le numerotez, daca stiu eu bine. Nu e nevoie de contabil, din cate am citit. Ca activitati secundare am pus si consiliere psihologica, am specializarea necesara, dar pentru inceput nu voi desfasura aceasta activitate, poate cu timpul. La impozit pentru ce tip de impozitare sa obtez? Alte clarificari, lamuriri daca se poate! Multumesc anticipat tuturor care vor binevoi sa imi raspunda, sunt destul de dezorientata. #-o
Cel mai recent răspuns: Adinna78 , utilizator 21:20, 3 Decembrie 2012
La Finante depuneti declaratiile 070, 220 si 600.
Este obligatorie si casa de marcat pt ca OUG 28/1999 la ART. 1 prevede ca:
(1) Operatorii economici care efectuează livrări de bunuri cu amănuntul, precum şi prestări de servicii direct către populaţie sunt obligaţi să utilizeze aparate de marcat electronice fiscale
Pentru codul 4711 impozitarea se poate face pe baza normei de venit, dar consultanta se impoziteaza in sistem real, deci impozitarea se face in sistem real pe baza contabilitatii in partida simpla.
Cu privire la DSV s.a.:
În vederea efectuării controlului de către autorităţile publice competente, oficiul registrului comerţului de pe lângă tribunal transmite acestora copiile declaraţiilor-tip şi, pe cale electronică, datele de identificare ale persoanelor juridice, în termen de 3 zile de la data înregistrării în registrul comerţului. publice competente sunt:
- direcţiile de sănătate publică teritoriale din subordinea Ministerului Sănătăţii sau ministerele cu reţea proprie de sănătate publică;
- Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor sau ministerele cu reţea sanitară veterinară proprie;
- autorităţile publice teritoriale de protecţie a mediului din subordinea Ministerului Mediului şi Gospodăririi Apelor;
- inspectoratele teritoriale de muncă din subordinea Ministerului Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei.
Multumesc din suflet pentru promptitudine! Deci, la DSV, Sanepid nu trebuie sa mai merg si eu, corect? Urmatorul pas dupa ce iau actele de la ORC e sa merg la Finante. Multumesc inca o data!
De la Pompieri nu e nevoie de avize?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatia ssm marianadavid marianadavid Buna seara, Societatile comerciale cu cod caen restaurante trebuie sa obtin aautorizatia din punct de vedere ssm de la ITM? Ce societati trebuie sa aiba ... (vezi toată discuția)
Autorizatii Romică Stoica Romică Stoica ce autorizatii sunt necesare pentru deschiderea unui cabinet de intretinere corporala si coafura, cod CAEN 9302 si 9302. Romy. (vezi toată discuția)
Gogoserie Dan Georgescu Dan Georgescu buna ziua, as dori sa-mi deschid o gogoserie. spuneti-mi ce avize am nevoie? orc, sanepid? multumesc! (vezi toată discuția)