avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... parte civila in procesul penal-executare silita cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

parte civila in procesul penal-executare silita cu sechestru asigurator

Sunt parte civila intr-un proces penal.Exista o hotarare irevocabila conform careia
,,În baza art.6/1 alin.4 din Legea nr.78/2000 obligă pe inculpata să restituie următoarele sume de bani către următorii denunţători: ...............
Menţine măsura sechestrului asigurator instituit asupra apartamentului proprietatea inculpatei situat în ......... prin ordonanţa nr.31/P/2011 din 16.03.2011. Obligă inculpata la 16.000 lei cheltuieli judiciare în favoarea statului. ,,
Sumele de bani respective insumeaza cam 30 000E pentru cam 12 persoane.
Am investit hotararea cu formula executorie si am inteles ca ma pot adresa unui executor pentru a incepe executarea silita.
Consultand portalul Judecatoriei am constatat ca, la acest moment,din grupul denuntatorilor o singura persoana are incuviintare a executarii silite insa anterior acestei incuviintari mai exista altele,in care creditori sunt banci sau alte institutii de credit(in total 8 asemenea institutii).Exista niste credite de consum si un credit ipotecar.Intrebarea mea este ce ma sfatuiti sa fac.Faptul ca in dosarul penal s-a instituit sechestru constituie o situatie privilegiata pentru partile civile din dosar sau din vanzarea apartamentului se vor indestula toti creditorii intr-o ordine oarecare,eventual in functie de data incuviintarii?Ce ma intriga este ca exista asemenea incuviintari si din perioada anterioara arestarii facute in cauza.
Dupa ce am pierdut banii initial ,nu as vrea sa mai risc inca 20 milioane!
Multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Pot sa vand un imobil sechestrat si ipotecat? nihil nihil Am instrituit sechestru asigurator prin intermediul instantei asupra unui imobil. Ulterior un imprumut a fost garantat cu acest imobil si a fost ipotecat. ... (vezi toată discuția)
Despre sechestru andrada_sb andrada_sb In cazul in care un executor bancar, inainteaza instantei o cerere de executare silita impotriva unui debitor( prin care solicita predarea unei masini si ... (vezi toată discuția)
Ipoteca si sechestrul asigurator ryan1 ryan1 Buna ziua Pe un imobil apartinand unei SC pe care exista o ipoteca de rangul 1 in favoarea unei persoane fizice, ulterior MFP-ANAF-AFP a notat sechestru ... (vezi toată discuția)