avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Casa de pensii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Casa de pensii

Am iesit la pensie la 1 ianuarie 2008. Toate drepturile de pensie le-am obtinut prin hotarire judecatoreasca, deoarece nu mi-au recunoscut adeverintele depuse pentru veniturile suplimentare. Prin sentinta judecatoreasca Casa de pensii a recalculat pensia incepind cu data depunerii dosarului de judecata (adica 1.iulie 2008). La fel am patit si cu al doilea proces (am depus alta adeverinta) si mi-au recalculat pensia cu data de 1.oct..2009. Pe toate deciziile Casei de pensii scrie ca "drepturile au fost stabilite" incepind cu data de 1.01.2008. Deoarece am avut nesansa sa cred in corectitudinea Casei am calculat pierderi de circa 3000 lei in toata aceasta perioada. Deoarece sunt nevoit sa deschid alta actiune, deoarece nu mi-au fost introduse in calcul si perioadele asimilate si deoarece nu au "renuntat" la penalizarea mea (am avut pensie anticipata) intreb daca pot sa solicit si restituirea acestei sume (daca mai este posibil)? Asta deoarece sunt hotarit sa cer daune pentru acest lucru (retinerea acestei penalizari, in continuare). Va multumesc

Alte discuții în legătură

Cu recurs odata cu fondul raser raser Ce inseamna \"cu recurs la data fondului\"? Cum la Tribunalul Bucuresti termenele depasesc 1,5 ani, am facut cerere de devansarea termenului de judecata. Nu am ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiilor in raport cu sporurile acumulate sonai sonai Buna ziua, As dori sa ma lamuriti in legatura cu urmatoarea problema: sunt pensionata din anul 2002 iar in urma O.U .4/2005 urma sa ridic o adeverinta de la ... (vezi toată discuția)
Recalculare si plata retroactiva diferente drepturi pensie gr.ii de munca radu-daniela radu-daniela Buna ziua Situatia este urmatoarea : -in 24.01.2009 am fost pensionata anticipat cu penalizare (varsta la data pensionarii 54 ani 9 luni ) -din ... (vezi toată discuția)