Doamna, nici n-am scris ca emite casa de pensii adeverinte, ci ca nu este obligatia ei legala sa faca ceea ce scrieti ca a facut, ci a dvs.
Nu este clar pe ce perioada ati primit diferente. In primul mesaj scrieti:
Ceea ce ma nemultumeste pe mine este faptul ca am primit bani retroactiv doar pt o luna(august 2009)
In cel de-al doilea mesaj scrieti:
Pe decizia de recalculare pe care am primit-o in luna august scrie ca intru in drepturi incepand cu luna august , iar diferenta am primit-o in aceeasi luna(august).
Nu aveti cum sa primiti diferente pentru august 2009 tot in august 2009.
Repet, adeverinta depusa in martie 2008 a fost emisa cu cu incalcarea dispozitiilor legale. In teorie, nu puteti primi drepturi de pensie retroactiv decat cu data de intai a lunii urmatoare in care dvs. depuneti cererea insotita de adeverinta.
Or, in martie 2008 ati depus o adeverinta in baza careia trebuia sa primiti decizie de respingere. Dupa aceea, in loc sa o luati dvs. si sa va duceti la fostul angajator, ati lasat-o casei de pensii care a zis ca face ea ceea ce trebuia sa faceti dvs. N-am auzit, pana acum, de angajati ai caselor de pensii care fac, benevol, ceva ce nu intra in atributiile lor legale. E mai mult decat spuneti dar nu vreau sa aflu!
Ca sa inchei, acum nu aveti niciun temei legal pentru a formula contestatie impotriva casei de pensii. Puteati sa faceti acest lucru inainte de emiterea deciziei de pensie.
Consilier juridic,
Gabriela Pintea