avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... recalculare pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

recalculare pensie

Buna ziua,
am si eu o intrebare...

Mama mea a iesit la pensie si primeste o pensie in calculul careia nu i-au fost bagate sporurile de toxicitate(unde a fost cazul), sporui de noapte s.a. ....
In acest sens s-a chinuit vreo 4 ani sa adune adeverinte de pe unde a lucrat si le-a adus la casa de pensii insotite de cererea aferenta pentru ca sa i se recalculeze pensia si sa i se plateasca retroactiv drepturile banesti restante...
Problema este ca din luna martie a acestui an a depus cererea si de cate ori se duce la casa de pensii sa se intereseze cand o sa i se actualizeze pensia i se raspunde in doi peri ca..." ce se grabeste ca ei sunt doar 3 functionari si nu au cand sa l-e faca pe toate..." --oare in 8 luni nu aveau timp sa reactualizeze o pensie, ca doar Targovistea este un oras relativ mic si nu toti pensionarii au de recalculat pensia ?!
Intrebarea mea este: exista stipulat prin vreo lege un timp limita de solutionare a unei astfel de cerere?
Unde asi putea sa fac o reclamatie?
#-o
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 22:50, 11 Octombrie 2012
Diferenta la pensie rezultata in urma recalcularii,se va plati incepand cu luna urmatoare a depunerii adeverintelor.Pentru a se grabi rezolvarea dosarului,faceti o interventie la CNPP in care dati date legate de nr.dosarului;Casa locala de care apartineti si alte amnunte(de ex.cand ati depus adeverintele etc.).

Faceti interventia aici:

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie casa de pensii - modalitati AndreiAlexP AndreiAlexP Buna ziua, Imi puteti spune care sunt modalitatile prin care pot face o sesizare/reclamatie la casa de pensii judeteana Ilfov ? avand in vedere ca atat pe ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie ionelnelus ionelnelus Buna seara ! Ma numar printre beneficarii unei pensii din minerit din 2012! In 27 07 2016 am facut o cerere ptr a beneficia de recalculara pensiei! Dupa mai ... (vezi toată discuția)
Intrebare karcsika1958 karcsika1958 Pentru recalcularea unei Decizie,,Cat este timpul maxim dupa lege,.,?,Daca a depasit Casa de pensi termenul este clauza de a castiga la Judacotorie,.? Cer ... (vezi toată discuția)