avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... documente necesare pentru autorizatie pe linie de ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

documente necesare pentru autorizatie pe linie de securitate a muncii a unui camin de batrani

documentele necesare pentru autorizarea pe linie de securitatea muncii a unui camin de batrani
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:06, 1 Decembrie 2012
Legea ssm nr. 319/ 14.07.2006 mentioneaza la art.13 In vederea asigurarii conditiilor de securitate si sanatate in munca si pentru prevenirea accidentelor de munca si a bolilor profesionale, angajatorii au urmatoarele obligatii:
-lit.c sa obtina autorizatia de functionare din punct de vedere al securitatii si sanatatii in munca, inainte de inceperea oricarei activitati, conform prevederilor legale.
Normele metodologice de aplicare a legii, aprobate prin HG nr. 1425/ 11.10.2006 cu modificarile si completarile ulterioare, mentioneaza la
-art.3 In vederea asigurarii conditiilor de securitate si sanatate in munca si pentru prevenirea accidentelor de munca si a bolilor profesionale, angajatorii au obligatia sa obtina autorizatia de functionare din punct de vedere al securitatii si sanatatii in munca, inainte de inceperea oricarei activitati.
-art.4 Nu se autorizeaza, potrivit prevederilor prezentelor norme metodologice, persoanele fizice, asociatiile familiale si persoanele juridice, pentru care autorizarea functionarii, inclusiv din punct de vedere al ssm, se efectueaza in temeiul Legii nr. 359/ 2004 privind ......

Prin urmare, daca firma dvs. (caminul de batrani) a fost inregistrata la registrul comertului, in conditiile Legii nr. 359/ 2004 nu trebuie sa obtineti autorizatie de functionare de la ITM. Este suficienta declaratia pe propria raspundere ca sunt indeplinite conditiile pe linie de ssm pe care ati dat-o la registrul comertului si certificatul constatator primit o data cu documentul de inregistrate, de la Registrul comertului.
In baza declaratiei pe propria raspundere a administratorului (se bifeaza pe formular ca sunt realizate anumite activitati - evaluare riscuri, intocmire instructiuni ssm pentru echipamente tehnice din dotarea caminului utilizate de catre personal sau/ si de catre locatari, afise de interzicere, instruire lucratori, etc.), caminul de batrani poate fi inspectat de catre ITM, PSI, mediu, directia sanitara, etc. si daca se constata ca nu sunt indeplinite conditiile ssm, respectiv psi, mediu, sanitare, etc., administratorul caminului poate fi amendat contraventional de catre inspectorii de profil.



Caminul nu este inregistrat la registrul comertului, caminul este asociatie non profit
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Decembrie 2012
domannicolae, utilizator
Pentru a nu avea probleme este corect sa contactati ITM.
Probabil nu este nevoie de autorizatie pe linie ssm, dar trebuiesc cu siguranta realizate anumite activitati - evaluare riscuri, intocmire instructiuni ssm pentru echipamentele tehnice din dotarea caminului de batrani utilizate de catre personal sau/ si de catre locatari, afise de interzicere, instruire lucratori, etc.

Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Decembrie 2012
POPA GHEORGHE, Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizare functionare din punct de vedere protectia muncii crysenc21 crysenc21 Buna seara, Am si eu o nelamurire - daca in prezent se mai elibereaza de catre ITM autorizatie de functionare din punct de vedere al protectiei ... (vezi toată discuția)
Fisa postului,fisa ssm iuli113 iuli113 Am mai multe intrebari pt cine poate sa ma ajute: Un prieten de-al meu este angajat si nu a primit fisa postului ca sa o semneze..este obligatoriu fisa ... (vezi toată discuția)
Autorizare itm pentru ssm - pentru administratia publica locala DanielaToader DanielaToader Buna ziua, Lucrez in administratia publica locala si am o intrebare: Daca pentru autoritatile publice este nevoie de autorizare de functionare in domeniul ... (vezi toată discuția)