avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... rovinieta la 2KM de oras
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

rovinieta la 2KM de oras

buna seara.Locuiesc la 2Km de oras intr-un cartier de blocuri si as vrea sa stiu daca trebuie sa am rovinieta sa ma deplasez spre oras drumul fiind national .Va intreb pentru ca am vazut chiar la iesire din oras acel dispozitiv de depistat rovinieta si mam panicat sa nu primesc amenda acasa.Va rog sa ma sfatuiti ce pot sa fac daca ma amendeaza pot sa contestez cumva,mi se pare o prostie sa cumpar rovinieta si sa circul in oras.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 21:53, 29 Noiembrie 2012
Conform art. 1 alin. 2 din normele de aplicare ale O.G. nr. 15 din 2002 tariful de utilizare a drumurilor nationale se aplica tuturor utilizatorilor romani sau straini. Conform alin. 2 al aceluiasi articol, prin exceptie, tariful nu se aplica pentru sectoarele de drumuri nationale aflate in interiorul resedintelor de judete si al municipiilor, intre indicatoarele rutiere de intrare / iesire in / din acestea.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este obligatorie rovinieta pe un drum national care trece printr-o localitate? sebastians sebastians Buna ziua, Daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns la urmatoarea intrebare : Este obligatorie rovinieta pe un drum national, daca DN-ul trece printr-o ... (vezi toată discuția)
Amenda rovigneta. tzuku51 tzuku51 Am fost depistat de ap.foto fara rovigneta si am primit acasa pv-ul aferent. In pv scria ca am circulat fara rov. pe DN71,km...+...m. Acest aparat este insa ... (vezi toată discuția)
Taxa de drum - aplicabilitate ioangaspar ioangaspar Tacsa de drum este valabila si in localitati sau numai inafara acestora? (vezi toată discuția)